Home Belgisch EVANINA Scorpio Sessions (26/04/2022)

EVANINA Scorpio Sessions (26/04/2022)

by Felix Sandon

Singer-songwriters verschijnen in alle soorten en maten, al sinds Bob Dylan en Joni Mitchell voor het eerst hun gitaar omgordden en zelf neergepende verzuchtingen met de wereld durfden te delen. Of al veel langer, sinds de eerste homo sapiens zichzelf begeleidde op paardenhaar of schapendarm terwijl hij een liedje zong over zijn dag. Dat je toch nog kan verrassen met enkel je eigen tekst, stem en snaren, bewijst Evanina deze week in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, waar elke week talent van eigen bodem een moment in de schijnwerpers krijgt.

Dat doet ze omdat Any Better een perfect gesmeed nummer is, met een rustig begin, stroomversnellingen op de juiste momenten, een intrigerend verhaal over opgroeien en op een dag plots oud zijn en zinsneden die blijven hangen, zoals “Blue Mondays keep on coming, endlessly.” Bovendien is Evanina’s stem zo zacht en zo helder dat ze het liedje zorgvuldig in je oor uitgiet.

Evanina legt de lat dus hoog voor haar tweede inzending van de avond, en Lonesome At Home kan daar maar moeilijk over. Als muziekjournalist krijgen we veel ‘work in progress’ te horen, liedjes die een enorm potentieel bevatten, maar er nog niet helemaal zijn. Dit is er zo eentje: na de aarzelende intro ontspint een meeslepende melodie, en toch valt die hier en daar even stil, waardoor het lied uit elkaar dreigt te vallen in afzonderlijke delen. Pas in het slot komt de zangeres helemaal op kruissnelheid. Dit willen we graag opnieuw horen, als het nog even heeft liggen rijpen en net zo af is als dat prachtige Any Better.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More