Home Belgisch DER KLINKE Eernegem, Club B52 (08/12/2018).

DER KLINKE Eernegem, Club B52 (08/12/2018).

by Nel Mertens

Tien donkerzwarte kaarsen blaast de darkwave / newwaveband rond Geert Chesko Vandekerkhof binnenkort uit ! Dat Der Klinke van plan is dit stevig te vieren is duidelijk: hun verjaardagshow wordt zorgvuldig voorbereid en deze lieten ze in een try-out al even op ons los. Het was bijna ontroerend mooi hoe gelukkig de bandleden waren met de talrijke aanwezigheid van vrienden, kennissen en vooral echte fans die club B52  zowaar vol lieten lopen.

Foto @ Patrice Hoerner

Een kleine leegte op het podium, want drummer Hazy kon er niet bij zijn, maar dat werd probleemloos opgevangen door ingespeelde elektronische drums en beats. Het blijft iedere keer weer knap om te horen hoe bassist Sam een funky twist weet toe te voegen aan de donkere nummers en hoe sterk hij wel zingt! De synths door Lollirot (a.k.a. Sarah) en de gitaar door Marco (waarvan het me nu pas écht opviel hoe lekker ruig deze wel doorklinkt in de nummers) dragen de nummers.

Songs als The River White, The Facts Of Live, Someone Who Smiles en The Doll zetten de dansvloer meteen in beweging. Erg knap was ook het nummer waarmee het voor Der Klinke begon:  Clear Mind was het allereerste nummer dat ze ooit samen speelden. Een nummer waarvoor Chesko een knappe, maar erg lange tekst schreef, dat ze niet zo vaak live spelen, waardoor hij de tekst niet echt goed kende. Maar het zou Der Klinke niet zijn, moest dat een probleem vormen. De meest elegante pupiter ooit wordt vooraan gezet, waardoor we een erg mooie, eerder tedere song uit de prille beginperiode van de band te horen kregen.

Een fijne verassing was het nieuwe nummer: Bridges is een sterk nummer met een opvallende synthlijn die zeker wel eens zou kunnen blijven hangen ! Deze was meteen ook in kleine oplage van 60 exemplaren verkrijgbaar op CD-R-single, bij wijze van pre-release, waarop we ook twee fijne remixen vinden van Faith Healer en Castle In The Dark.

De evolutie die deze band maakt is mooi. Der Klinke staat er, klinkt sterk en zette een topoptreden neer vanavond. Op naar de volgende tien !?!

Wil je Der Klinke aan het werk zien ? Dat kan op:

  • 4/5/2019: Mysteria Fantasyfair, Aarschot
  • 15/8/2019: W-festival, Waregem

Facebook / Website

Foto: Patrice Hoerner

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More