Home ReviewsAlbum Reviews SLEEN – Apero Mango (Eigen Beheer)

SLEEN – Apero Mango (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

De legendarische Woestijnvis-serie In de Gloriaintroduceerde een tweetal decennia geleden de uitdrukking “Mooi Mooi Mooi”. Met een zwaar ironische ondertoon om de hilarische lotgevallen van de spelers verbaal kracht bij te zetten. Een instant classic. Dezelfde uitdrukking, minus de ironie, halen we graag van stal om het plaatdebuut van Sleen aka Lennart Corthals met onze appreciatie te omgorden.

Een opmerkelijk debuut dat de uitkomst is van flink wat huisvlijt. Resultaat: een eerste ep, DIY van niveau. In zes schijfjes opgediend. En dat hapt even zo vaak lekker weg onder de noemer Apero Mango. Multi-instrumentalist Corthals speelde (bijna) alles zelf in en drapeerde er zijn parlandozang over. De dromerige songs met psychedelische accenten doen soms wat denken aan de krakende folkrock van nineties cultband Sparklehorse. De ambient feel van het geheel bezorgt Sleen wel een eigen gezicht en Corthals grossiert een stuk minder in neerslachtige hersenspinsels en dito tunes. Sleen is nog geen spleen.

Moeilijk om één uitschieter aan te wijzen maar Embraced Days waarmee de ep afsluit, deed ons wel het vaakst op de repeat-toets drukken. Een fijne melodie om de dag mee af te sluiten. Anyway, een knappe start zonder zwakke of overbodige momenten. Om verder op te volgen. Erg smaakvol aperitief deze Apero Mango. We want more!

Beluister Apero Mango op BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More