Home Belgisch DEAD MAN RAY + MATT WATTS GROUP Deurne, OLT Rivierenhof (17/07/2019).

DEAD MAN RAY + MATT WATTS GROUP Deurne, OLT Rivierenhof (17/07/2019).

by Bart Verlent

Wie had verwacht dat Daan Stuyven, Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Karel De Backer en Wouter Van Belle nog eens met Dead Man Ray een plaat gingen opnemen en terug samen op het podium zouden staan, had men gewoon een paar jaar geleden zot hebben verklaard. Maar blijkbaar zijn de wonderen de wereld nog niet uit want sinds vorig jaar is Dead Man Ray, toch tijdelijk, weer bij elkaar.

Na 17 jaar stilte hebben ze de ep Een en het album Over uitgebracht. Ze staan deze zomer op diverse festivals en wie weet is het binnenkort weer over en uit met Dead Man Ray, dus gingen we de band nog eens bekijken in Deurne.

Het voorprogramma werd verzorgd door de Amerikaanse singersongwriter Matt Watts die al een paar jaar in ons land woont. Hij maakte een tijd deel uit van de Zita Swoon Group en is ook lid van Rudy Trouvé’s I-H8 Camera. Op zijn laatste album Different It Was When You Were There uit 2017 kreeg hij hulp van het duo Eriksson Delcroix en Stef Kamil Carlens. Begin volgend jaar verschijnt zijn vijfde album Queens op Starman Records waar Stef Kamil Carlens en Nicolas Rombouts aan meewerkten en voor de productie tekenden.

Matt Watts kreeg op het podium gezelschap van Carlens en Rombouts die de zanger/gitarist zijn mooie songs nog meer in de verf zetten. Watts heeft een zeemzoete stem en Carlens steunde hem met knappe gitaarsolo’s en backings (de twee stemmen vullen elkaar perfect aan). Rombouts gaf indrukwekkende baslijnen zodat we zeker geen drummer misten. De laatste twee songs kreeg het trio gezelschap van de gitarist van onder andere I-H8 Camera Teuk Henri. We kregen een voorproefje van het album Queens en ook enkele oudere songs. Afsluiter was een compositie van Rudy Trouvé dat hij schreef voor The Love Substitutes. De laatste song was een echte, chaotische Trouvé-compositie terwijl de andere nummers in de set knappe eigenzinnige tracks zijn waar we zwaar van onder de indruk waren. Het is uitkijken naar de nieuwe plaat.