Home Belgisch CHARLIZE – Scorpio Sessions (31/01/2023)

CHARLIZE – Scorpio Sessions (31/01/2023)

by Felix Sandon

Jong en aanstormend talent, daar zijn we altijd naar op zoek bij Luminous Dash. Zelden zijn ze echter zo jong als Charlize. Achttien jaar heeft deze zangeres-pianiste op de teller, maar daar merk je weinig van in haar sessie op Radio Scorpio. Met Oh God stuurt ze een verfrissend en voldragen nummer de ether in, dat meteen uit de startblokken schiet en zonder omkijken drieënhalve minuut verder wervelt.

Beluister het dus maar meteen twee keer, dan valt ook beter op hoe perfect de samenzang met haar gitarist werkt in de refreinen.

Tweede inzending Better This Way legt het tempo een tikkeltje lager. Hier klinkt ook wat meer droefheid in Charlizes stem, die een verhaal over afscheid nemen lijkt te vertellen. Het refrein past echter minder goed bij de frisse strofen en lijkt er een beetje opgeplakt. Ook de obligaat aandoende ‘yeah-yeah’ mag ze achterwege laten bij volgende uitvoeringen. Better This Way is dus een nummer dat beter zou zijn met een refrein zoals dat van Oh God, maar zonder te raken aan het samenspel tussen gitaar en piano en de meeslepende opbouw die de strofen rijk zijn.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More