Home Belgisch BRIHANG Brussel, Ancienne Belgique (24/10/2019).

BRIHANG Brussel, Ancienne Belgique (24/10/2019).

by Sigi

Daar stond hij dan. In die mythische, grote zaal van de Ancienne Belgique. Vroeger dan hij zelf had gedroomd. Om zijn tweede album voor te stellen. De verwachtingen waren hoog maar Boudy ‘Brihang’ Verleye kwam, zag en overwon. Het werd een show zoals alleen de allergrootsten die kunnen geven.

Brihang raakt een snaar bij het grote publiek, zoveel is duidelijk. Single Steentje werd de top 10 van De lage landen-lijst van Radio 1 ingestemd en het concert in de AB, en bij uitbreiding ook alle volgende zijn bijna allemaal uitverkocht.

Maar voor Brihang eraan begon, kregen we eerst nog Ikraaan, een popprinses die ergens tussen r&b en hiphop opereert. Charmant, entertainend en bij momenten spooky maar nooit echt beklijvend. De popdiva (Instagramaccount glitterprinses718!) was aandoenlijk in haar enthousiasme maar naar ons gevoel nog niet klaar voor een zaal als de AB. Potentieel genoeg, maar eerst nog wat groeien, lijkt ons de boodschap.

Maar dan, klokslag 21u, was het de beurt aan de nieuwe chouchou van muziekminnend Vlaanderen. Met… een valse noot… Pasgeboren+ knalde uit te boxen, Brihang raasde het podium op en de eerste 10 seconden hoorde we….niets van zijn raps. Toen hij uiteindelijk toch te horen was, ging er een golf van opluchting door de zaal. Want niet alleen Brihang had er schik in, ook het publiek, van 9 tot 99 jaar, had er duidelijk zin in.

Wat daarna volgde was van een onwaarschijnlijk hoog niveau. Brihang puurde, uiteraard, vooral uit zijn nieuwe plaat. Een straf Oelala, met leuke knipoog naar de amusante outro of een hartverscheurend Binnenkant: Brihang smeet zich helemaal. Maar ook het publiek deed duchtig mee. Want opvallend: voor een plaat die slechts een dikke week uit is, kende het publiek de teksten al verbazingwekkend goed.

Nog hoogtepunten? Welaan dan. Alles draait, op plaat niet direct onze favoriete track, werd live een bommetje energie, met dank aan de straffe moatjes van NTrek. Maar ook Honing+ of Ver Weg waren meer dan oké.

En dan hebben we het nog niet gehad over de songs van die eerste prachtplaat. Het publiek ging loos op Morsen (wat een prijsbeest!): die heerlijke lijn “Maar morsen is pas morsen as j’et afdroogt”, werd uit volle borst meegebruld. We kregen ook nog een subliem Kleine Dagen. In een ideale wereld was dit een megahit.

Brihang sloot zijn set af met het onvermijdelijke Steentje. Hij werd, staand in een blok beton de hoogte ingehesen. Het werd een heerlijk collectief moment met de nodige show. Wat een song, wat een sfeer.

Nog één keer kwam hij terug. Midden in de zaal, balancerend op een plooiladdertje (we vermoeden dat de tourmanager tijdens dit moment iedere keer zijn hart vasthoudt), liet hij Balanceren los op het publiek. Liefde stroomde de zaal in, en terug naar de kleine Boudy. Hij gooide zich vanop zijn laddertje het publiek in werd terug naar het podium gedragen en verdween in de nacht. Het publiek ging nog één keer collectief uit de bol en besefte dat ze getuige waren geweest van een uniek moment, geserveerd door een uniek artiest.

Je kon de show ook live streamen. De link ervan vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More