Home Live BLOND Antwerpen, Gele Zaal (08/06/2021)

BLOND Antwerpen, Gele Zaal (08/06/2021)

by Bart Verlent

Fien Van Der Aa, Caitlin Talbut en Linde Notenbaert volgen alle drie de opleiding Kleinkunst aan het Antwerps conservatorium en zijn sinds dit jaar uitgegroeid tot de formatie Blond. Met de naam “Blond” wil het trio het stereotype van het domme blondje terugclaimen, en het woord een nieuwe betekenis geven. De drie vrouwen schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalig teksten en drijven hun synthesizers aan met female power.

© Casper De Geus

Op 8 juni trad het trio voor het eerst echt live op als masterproef. Wij gingen eens kijken wat de dames live in hun mars hadden. Toen we De Gele Zaal van De Singel binnenkwamen stonden de muzikanten al stokstijf te wachten op hun publiek. Tien minuten lang was er geen beweging te zien en stonden ze in de hitte en strak in het pak: dat noemen we afzien voor het goede doel. Hun synthesizer, laptops en drumpad stonden geëtaleerd op winkelkarretjes wat wel voor een leuke setting zorgde.

Het trio opende met een stevige instrumentale intro die veel weg had van de “pure electronic body music” uit de 80’s. Een passende film liep op de achtergrond perfect getimed mee met de muziek. De film is ook onderdeel van een muzikale kortfilm die in het najaar zal uitkomen. Daarna volgde hun debuutsingle Alles Moet Groter dat live nóg intenser overkomt dankzij het strakke baswerk van Caitlin Talbut, de knappe live drums van Fien Van Der Aa en de mooie lagen die Linde Notenbaert uit haar synths tovert.

Verder kregen we nog songs over glitters en Beyoncé met een baseball bat, steeds met een flinke dosis humor maar ook met een kritische blik op de consumptiemaatschappij. Ook bracht het trio een Nederlandstalige electro versie van Maria van Blondie, de link met Blond… Het is niet het beste nummer in het oeuvre van Blondie en de versie van Blond maakte de song niet echt beter, maar dat was dan ook echt het enige minpuntje van de set.

Blond pakte met dit eerste optreden stevig uit met knappe songs, fijne filmclips, een leuk dansintermezzo dat wel iets had van Christine & The Queens en ook een wondermooie samenzang. Ze sloten hun set van 30 minuten af met het in elkaar meppen van hun decor met een baseball bat. Blond liet in elk geval zien dat ze bakken talent hebben en dat ze origineel uit de hoek kunnen komen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More