Home Singles DOUGLAS FIRS – Delighted (Arlette Records/N.E.W.S)

DOUGLAS FIRS – Delighted (Arlette Records/N.E.W.S)

by Bart Verlent

2020 was een emotionele rollercoaster voor frontman Gertjan Van Hellemont. In één week kreeg hij het heuglijke nieuws dat hij vader zou worden, terwijl een andere dokter hem het vreselijk nieuws melde dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en dat ze nog maar een paar weken te leven had.

Een maand na het overlijden van zijn moeder stierf ook Van Hellemonts grootmoeder, aan de gevolgen van covid-19. Heen en weer geslingerd tussen het verdriet om zijn moeder en grootmoeder, en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan het vierde Douglas Firs album, Heart Of A Mother, dat op 27 augustus verschijnt.

© Douglas Firs

Het album is opgenomen in de vertrouwde Douglas Firs-bezetting. Kevin Ratterman (bekend van zijn werk met Strand Of Oaks, Ray Lamontagne en My Morning Jacket) stond in voor de mix en Fred Kevorkian (White Stripes, Black Keys) nam in New York de mastering voor zijn rekening.

Heart Of A Mother wordt geen opgewekte plaat maar deze Delighted heeft toch iets vrolijks. Volgens Van Hellemont heeft elk donker album licht nodig, dus begon hij te fantaseren over een hoopvolle toekomst, het einde van de wereldwijde pandemie. Daarom kreeg deze single een ingehouden vrolijkheid mee. Het nummer heeft ook iets bluesy dus aan uitbundige vrolijkheid moet je je zeker niet verwachten.

Deze song past perfect bij de andere ingetogen pareltjes, One Day en What If I Can, van deze plaat. Douglas Firs staat altijd garant voor prachtige songs en dat is deze Delighted zeker en vast.

Op 16 oktober stelt Douglas Firs hun nieuwe album voor in de Brusselse Ancienne Belgique.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More