Home Belgisch BERANG Scorpio Sessions (08/11/2022)

BERANG Scorpio Sessions (08/11/2022)

by Felix Sandon

Stemmen met gitaren, altijd maar weer stemmen met gitaren. We kunnen niet bijhouden hoeveel singer-songwriters met zes snaren we al hebben zien voorbijkomen sinds we besloten om wekelijks een stukje te schrijven over de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, waar Belgisch talent telkens twee nummers de tijd krijgt om zich aan de wereld te tonen. Een goede singer-songwriter doet echter iets speciaals met dat platgetreden gegeven. Zo ook Berang: er zit iets in zijn ragfijne stem en zorgvuldig geconstrueerde liedjes dat onze aandacht weet vast te houden.

Minutes Of Our Time is dus zeker drieënhalve minuut van je tijd waard. Het ritme neemt de luisteraar meteen mee op tocht door uitgestrekte velden waar de dauw ligt te glinsteren. Of door warme herinneringen aan lang vervlogen momenten, die we overal meenemen in ons hart.

Tweede worp Nouveau is minder weemoedig. Eerst lijkt het nummer niet helemaal te weten waar het precies naartoe wil. Het voortdurende stilvallen en weer starten komt ook niet volledig tot zijn recht in deze minimale bezetting. En dan is daar plots die outro: helemaal op het einde klinkt Berang het meest voldragen. Stemmen met gitaren, ze blijven verbazen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More