Home Belgisch BELGIAN ASOCIALITY + BARK Kontich, De Wipschutter 12/05/2018.

BELGIAN ASOCIALITY + BARK Kontich, De Wipschutter 12/05/2018.

by Didier Becu

Dat het eigenlijk te warm was om binnen te kruipen, weerhield – de ietwat vreemde combinatie – Barst en Belgian Asociality niet om de Wipschutter vol te laten lopen met een divers publiek, dat zich bij beide optredens op zijn  best liet zien.

Bark heeft zich dit jaar al enkele keren laten gelden op verschillende podia en dat deden ze vanavond opnieuw. De power waarmee deze metalband zijn songs brengt is meeslepend. Ze openden met Its All In Your Head en de stem van innemende zanger Ron brult recht door de stevige instrumentale setting door.  Voice Of Dogs blijft toch wel hun meest typerende, herkenbare nummer. Hoewel de afsluiters I Remain Untamed en Venomous Blood ongetwijfeld onze favoriete nummers zijn.

De hitte van de dag leek zich ondertussen volledig te hebben geconcentreerd in dat ene cafeetje in Kontich en op het ogenblik dat de T-shirts uit gaan en zweetparels over gespierde bovenarmen vol tattoos rollen, valt het ons op hoeveel prachtexemplaren van het mannelijke specie zich daar verzameld hebben.

En toen kwamen de mannen van Belgian Asociality binnen.

De ironie van hun rebelse teksten blijft werken voor ons en dat ze ieder nummer opdroegen aan alle (in gigantisch kleine getale opgekomen) meisjes in de zaal, ja het doet ons iets.  Van Vollek Aan Den Toog tot Bompa Punk en Morregen: voor associale punkers met Nederlandstalige ballen, blijven het zo’n sympathieke kerels die voor een geamuseerd publiek zorgen !

Toen ze de cafébaas er bij haalden op het podium voor het nummer Boerderie, trok die zijn keelgat open en ja…: ferm !  Enorm tof om te zien hoe zowel de jonge twintigers tot de veertigers al de nummers tekstgetrouw meezongen. Wat is onze generatie schoon groot geworden…

En voor nog niet eerder in De Wipschutter kwam: doen ! Tof café, uitgebaat door twee fascinerende kerels met baarden die wel van aanpakken weten, want je kan er binnenkort terecht voor volgende events:

13 mei: Nigel Williams + Scale

19 mei: Muddler + RZMNR

9 juni: Battaklank

13 juni: El Mischi

30 juli: Preshow Brakrock Ecoshow 2018

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More