Home Belgisch BELATED PROMISE RING Scorpio Sessions (10/05/2022)

BELATED PROMISE RING Scorpio Sessions (10/05/2022)

by Felix Sandon

Belated Promise Ring verscheen al op onze radar met hun ep Paper Wives en onlangs nog met de single Childhood. In uitgepuurde versie, met twee in plaats van vier leden, en met twee nieuwe nummers trok de groep ook naar de studio van Radio Scorpio voor een intieme sessie. Hun eerste nummer van de avond, Jupiter, vliegt er meteen in met pruttelende synthesizergeluiden.

Dan weerklinkt plots een weemoedige gitaar en zijn we vertrokken voor een broeierige trip door het inktzwarte heelal. Jupiter heeft weinig verrassingen in petto, na de intro zweeft het nummer op dezelfde sfeer verder. Toch blijf je luisteren omwille van het mysterie dat het duo oproept en de woorden “Will we ever clear the air?”, die blijven resoneren.

Nog meer melancholie valt er te rapen in I Wanna Feel More (Love). De samenzang van beide heren tijdens het refrein ontroert, maar laat het nummer tegelijk gevaarlijk dicht tegen de sentimentaliteit aanschurken. Bovendien sleept het te lang aan, te lang voor wat er te vertellen valt. Toch blijf je net zoals bij een goede film best zitten tot de aftiteling voorbij is, want de outro van het nummer is fascinerend tot de laatste noot.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More