Home Belgisch ANGELE Antwerpen, Lotto Arena (10/11/2019).

ANGELE Antwerpen, Lotto Arena (10/11/2019).

by Luminous Dash

Angèle Van Laeken trapt het tweede luik van de Brol-tour af en heeft een nieuwe plaat onder de arm Brol, La Suite. Zes nieuwe nummers en een instrumentale versie van Ta Reine.

Het voorprogramma Julien Granel hitst het publiek op met toegankelijk elektropop. Frans blijkt wederom een heerlijk taal voor dit genre muziek. Julien bespeelt volleerd zijn publiek. Dat gaat overstag op de Mechelse volkshymne “Waar is dat feestje?” Tijdens het nummer Défiat zingt de massa gewillig mee. Heel veel Franstaligen in Antwerpen vanavond.

Vanaf minuten één heeft Angèle het jonge publiek in de zak van haar trainingsbroek zitten. Fantastische choreografieën en danspartijen. Een strakke podiumopstelling en belichtingdie heel knap in elkaar steekt. Openen met gekende nummers als La Thune, La Loi de Murphy, Tu Me Regarde en Jalousie. Haar enthousiasme is zo aanstekelijk dat de rest niet stuk meer kan.

Angèle speelt tussenin wat nieuwe nummers als Insomnies en J’entends die middenin de set wat slapper uitvielen. Het is duidelijk dat deze nummers nog niet in de canon zitten. Met de cover van That Look You Give That Guy van Eels, gemengd met Coup De Soleil spitsen we onze oren. Wat een gedurfde keuze maakt ze hiermee. Ontroerend mooi, solo aan de piano.De registers gaan open tijdens Balance Ton Quoi en het nieuwe nummer Perdus. De set loopt naar zijn eind met de cover van J’ai Vu (Roméo Elvis & Le motel) om vervolgens af te sluiten met Tout Oublier. Haar broer sluit onscreen aan.

In afwachting van de bissen stelt Angèle haar entourage en de tour voor met een korte video. Tijd om een goudkleurige catsuit aan te trekken en de ganse Lotto Arena in te pakken met Flou, Je Veux Tes Yeux, Oui Ou Non En Flemme.

Angèle. Le triomphe de l’excellence. Reine!

GEERT VAN LIERDE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More