Home Belgisch DE AFFAIRE Scorpio Sessions (17/01/2023)

DE AFFAIRE Scorpio Sessions (17/01/2023)

by Felix Sandon

Met hun grijze pakken zien ze er eerder uit als parlementair medewerkers van een christendemocratische partij, maar de heren van De Affaire maken wel degelijk prikkelende muziek. Uit zijn synthesizer tovert Nick Caers bonzende beats, bliepjes en een strak drumpatroon waarvan je dacht dat ze die alleen in de jaren tachtig fabriceerden, terwijl Michiel Ritzen met zijn snedige stem en klaterende gitaar eerder klinkt als een indierockzanger uit een later decennium.

En toch werkt deze combinatie op een bizarre manier. Het lijzige tempo van Outside, het eerste nummer dat het duo ten gehore brengt in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, lijdt nergens tot een echte ontlading, maar het blijft wel in je oren hangen.

Ook opvolger Slick Shit heeft geen trein te halen. Net voorbij de helft voert het duo de intensiteit op, en dat had voor ons wat vroeger mogen gebeuren. Nu lijdt de eerste helft van het nummer wat te veel onder gezapigheid en repetitiviteit, waardoor luisteraars mogelijk te snel wegzappen. En dan missen ze het bijzonder fraaie slot, waarin we toch de ontlading krijgen waar we naar hongerden in Outside.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More