Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: Niels Braeckmans (Trappend Ants)

WEEK VAN DE LIEFDE: Niels Braeckmans (Trappend Ants)

by Ann Cnockaert

Trapped Ants is de band rond songschrijver, zanger, multi-instrumentalist, producer en mixer Niels Braeckmans en drummer Alexander Van Eeckhoutte. Samen maken ze unieke nummers met een sterk, overtuigend geluid. Binnenkort verschijnt hun debuutalbum. Voor De Week Van De Liefde vroegen we Niels naar zijn favoriete lovesong.

© Niels Braeckmans

Deze song is origineel van Billie Eilish en werd geschreven door een van mijn favoriete songwriters van deze generatie: haar broer Finneas. De versie van Billie raakte al een gevoelige snaar en werd snel een van de droevigste heartbreak songs die ik kende.

De puurheid en verslagenheid in de lyrics nemen me iedere keer mee op een melancholische tocht doorheen het gevoel van machteloosheid. Het onvermogen om iets aan de situatie te veranderen is iets wat bij ieder mens kan resoneren.

Quiet when I’m coming home and I’m on my own.
I could lie and say I like it like that, like it like that.

Toen kwam Lewis Capaldi met zijn versie opdraven waarbij de zuivere, zachte stem van Billie ingewisseld werd voor de rauwe, ‘beltende’ stem van Lewis. In zijn onmacht kan ik me meer vinden want er zit meer frustratie in. Het is alsof hij zich nog niet bij de realiteit wilt neerleggen. Iedere keer opnieuw krijg ik kippenvel tijdens het beluisteren van dit nummer en daarom is dit mijn favoriete lovesong.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More