Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: Mike Keirsbilck (Consouling Sounds / Store)

WEEK VAN DE LIEFDE: Mike Keirsbilck (Consouling Sounds / Store)

by Nel Mertens

Het nummer dat voor mij heel veel betekent is To Build a Home van The Cinematic Orchestra. Ik luisterde er vaak naar toen ik nog verlangde naar het opbouwen van een thuis met mijn geliefde. Het heeft soms uren op repeat gestaan terwijl ik me de meest banale dingen voorstelde, zoals samen gaan winkelen. Het klinkt misschien melig, maar ook dat draagt bij aan het huiselijke (gezins)gevoel. Om het smachten te verzachten draaide The Cinematic Orchestra overuren.

Ik kus mijn beide handen dat mijn verlangen beantwoord werd, en ik inderdaad de thuis met mijn geliefde kon opbouwen. Er zijn zelfs al twee kanjers van dochters uit voortgevloeid.

Het nummer van The Cinematic Orchestra verdween zo langzaamaan naar de achtergrond van het dagelijkse leven. Tot ik deze zomer als gezin op vakantie tijdens een Uno-sessie bijna van mijn stoel donderde. Een van mijn dochters stond in voor de playlist. We waren net goed van start gegaan wanneer ik de oh zo gekende intro van To Build a Home hoor aanzwellen. Ik had geen idee dat mijn dochter dit nummer überhaupt kende, en zij had geen idee wat dat nummer voor mij betekend heeft. Ineens werd ik 14 jaar terug in de tijd gesmeten, en herinnerde ik me het verlangen van toen. Ik slingerde terug naar het heden, en met tranen in de ogen zag ik ons daar zitten. Alles waar ik zo naar gesmacht had, was ik aan het leven. Ik heb me in dat moment nog nooit zo gelukkig gevoeld. En ik dank mijn fantastische (ondertussen) vrouw en geweldige dochters elke dag om samen met mij die thuis te bouwen en vorm te geven.

Consouling Sounds

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More