Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: JP DE BRABANDER (This Can Hurt, Villa Voortman, NEL & JP, ex-DeLaVega, ex-Looplizzard)

HET BESTE VAN 2023: JP DE BRABANDER (This Can Hurt, Villa Voortman, NEL & JP, ex-DeLaVega, ex-Looplizzard)

by Nel Mertens

Hij heeft een heden, verleden en toekomst en die zitten allemaal propvol muziek. Hij vulde zijn muzikale rugzak in het verleden al gretig als muzikant en producer bij Looplizzard en DeLaVega. Als muziektherapeut in Villa Voortman werkte hij de voorbije periode samen met de Voortman-ners aan een pas verschenen dubbelalbum. Ondertussen rockt hij stevig verder met de alternatieve rockband This Can Hurt en heeft hij het eerste levensjaar van zijn nieuwe elektropunkpoëzieproject NEL & JP achter de rug. JP De Brabander blikt terug op dit bewogen jaar!

Beste album/single Belgisch
Dit zijn voor mij dé straffe platen van 2023
RAMKOT- In Between Borderlines
MELANIE DE BIASIO – Il Viaggio
PEUK – Escape Somehow
ARBEID ADELT – Het Heelal Is Hier
FRAGMENT – There’s A Riot Going On
POWERSTROKE – Diamonds Made Of Scars
BLACKBOX REVELATION – Poetic Rivals

Beste concert
Wat de straffe optredens betreft: wegens te lang en te veel moeten verbouwen, heb ik te weinig tijd gehad. Maar er zijn goede voornemens!
PLACEBO & THE HAUNTED YOUTH op de Lokerese Feesten, Lokeren.
FRAGMENT in De Kelk, Brugge.
IDEALUS MAXIMUS op Eeksken Rockt, Lievegem.
THE SMITHS PRESUMABLY (tribute, maar goed is goed) in De Vooruit, Gent.

Wat was voor jou dit jaar de meest memorabele muzikale gebeurtenis?
Hoe raar het misschien klinkt, maar als mens/ muzikant loskomen van bandlid te zijn in een groep en dus steeds in functie te denken wat er binnen die groep muzikaal mogelijk is.

Ik denk dat het realiseren van het dubbelalbum van Villa Voortman daar voor een groot deel tussen zit. Het samenwerken met een dertigtal mensen, die elk hun eigen smaak hebben (van punk tot drum-‘n-bass en kleinkunst), maakt dat je als producer/ muzikant alle kanten van het muzikaal spectrum ziet… en dat soms op één dag. En daarna met hen de albumvoorstelling in de Handelsbeurs spelen: zalig moment!

En dan is er NEL & JP. Het is nooit in te schatten of iets gaat aanslaan. Maar het is natuurlijk heel leuk als het gebeurt. En het feit dat we in 5 minuten tijd opgesteld zijn en behoorlijk wat dB produceren is toch redelijk de max (lacht)! En gedraaid worden op Willy, voorprogramma Arbeid Adelt, etc!

Dus ja: 2023 was leerrijk. Hetgeen niet wil zeggen dat ik met This Can Hurt niet bezig ben, maar het is bijzonder leuk daarnaast ook andere dingen te kunnen doen.

JP De Brabander / This Can Hurt / Villa Voortman / NEL & JP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More