Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: Jorik Van den Bosch (The 925)

HET BESTE VAN 2023: Jorik Van den Bosch (The 925)

by Björn Comhaire

Ook in 2023 draaide gitarist en liedjesschrijver Jorik Van den Bosch, bezieler van het onvolprezen The 925, regelmatig een plaatje. De beste daarvan lijst hij hieronder op in zijn… euh lijstje.

The 925 volgen doe je hier: FACEBOOK / INSTAGRAM

© Björn Comhaire

Favoriete Belgische/Internationale singles 2023
1) Op nummer één sowieso Now And Then van The Beatles. Wat-een-song! De eerste keer dat ik dit hoorde dacht ik: miljaar dees is goud!! Of het nu deels gemaakt is met artificiële intelligentie of niet, het raakt mij énorm.
2) No Lovin’The Black Keys. Ik ben een heel grote Black Keys fan, en voor The 925 haal ik er zelf veel inspiratie uit. No Lovin’ is een fantastische simpele blues song.
3) Motion Picture Soundtrack Cigarettes After Sex. Hét beste nummer om op wakker te worden 🙂
4) Blood Milk MoonHermanos Gutiérrez. Waarom wordt er niet meer van zulke muziek gemaakt?
5) Ain’t Built For SpeedTiny Legs Tim. Als er één iemand is die me écht de blues heeft leren spelen op gitaar is het Tim wel. Hij was een grote inspiratie bron, een fantastische leermeester.

Favoriete Belgische/Internationale albums 2023
1) The Death of Randy FitzsimmonsThe Hives. Ik ben een grote Hives fan, vooral voor hun energie, sound en hyperkinetische songs. Dit album beaamt weer hoe goed deze band is.
2) CousinWilco. Ongetwijfeld een van de beste bands ter wereld.
3) VazioÃo: grote fan van deze Genste band!
4) GhostsBert Dockx. Ken je deze al? Er werd hier niet zoveel over gesproken, maar da’s volledig onterecht, luister en je zal het horen!
5) Coping HabitsBeach Vacation. Muziek om bij weg te dromen.

Beste concerten van 2023
Eigenlijk zijn er maar 3 concerten die me écht bijgebleven zijn.

1) Echt! op Boomtown. Hier was ik echt van verschoten, zo goed dat die band is! Wat een energie, sound, herrie, chaos. I love it!
2) High Hi op Zeverrock. Ik volg hen al sinds ze de finale op de rock rally speelden en was toen al fan. Ik vind eigenlijk dat ze echt originele songs maken, ik ben grote fan. Deze zomer op Zeverrock gezien en was echt de moeite!
3) Yo La Tengo in de AB.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More