Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: Jeroen De Vriese (nu KNALHART, vroeger BLIKSEM en ook wel ALLEENHEERSCHER)

HET BESTE VAN 2023: Jeroen De Vriese (nu KNALHART, vroeger BLIKSEM en ook wel ALLEENHEERSCHER)

by Nel Mertens

Alleen heersend, met inslaande bliksemslagen harten laten knallen… Jeroen De Vriese durft dat wel eens te doen met zijn muzikale projecten. Hij liet ons alvast weten welke muziek zijn hart liet knallen in 2023. En dat knallen mag je gerust invullen met een donker zwaar lijstje!

Beste album/single Belgisch
DUDSEKOP – Corbiaar

Beste album/single internationaal
KILLING JOKE – MMXII

Beste concert
TOXIC SHOCK, 13-jarig bestaan, in Trix in Antwerpen. Dat zit nog vers in het geheugen en was kei-goed. Maar uiteraard zijn er nog zeer veel goeie concerten geweest dit jaar.

Wat was voor jou dit jaar de meest memorabele muzikale gebeurtenis?
Een weekend rock-‘n-roll en stress! Kort samengevat: een nacht gereden met Bütcher naar een festival in Bretagne om hen daar te mixen op een klein maar cool festival in een sporthal met een te kleine PA. Goeie show, PA tot het maximum (knipoog).

Daar onmiddellijk na de show terug vertrekken richting Zaventem om naar Spanje te vliegen met Destruction, die op hun beurt mochten headlinen op een klein maar cool festival in een sporthal met een té kleine PA. Nailed it, maar again: PA to the max…

Nu, dat verhaal had anders kunnen aflopen want op de rit tussen Bretagne en Zaventem (we moesten 10u rijden en hadden 12u tijd) zijn we zonder diesel gevallen. De details vraagt ge maar eens als ge mij tegenkomt aan den toog, maar ik heb die vlucht zeer nipt gehaald (lacht).

Stel zelf je favoriete Belgische festivalaffiche voor 2024 samen
Dit festival mag de naam Crewfest krijgen, vermits Roadiebrecht van Steen en mezelf de link zijn tussen onderstaande bands:

CREWFEST 2024
MISPHONIC
HURACAN
KNALHART
BARK
BÜTCHER
INCINERATE
ROTZAK
TOXIC SHOCK
TANGLED HORNS
FUNERAL DRESS
MINUS
45 DEGREES
YOUR HIGHNESS
BULLS ON PARADE
MARCHE FUNEBRE
Presentatie: Bart Van Loo

Knalhart Alleenheerscher

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More