Home Lijstjes HET BESTE VAN 2022: Jorik Van den Bosch (The 925)

HET BESTE VAN 2022: Jorik Van den Bosch (The 925)

by Björn Comhaire

Gitarist Jorik Van den Bosch heeft al een lange muzikale carrière achter de rug maar is misschien het meeste bekend van zijn tijd bij Mooneye en tegenwoordig als medebezieler van het explosieve The 925, een band waar we bij Luminous Dash helemaal niet vies van zijn.

Dit is zijn lijstje met favorieten van 2022.

Reigning Sound – Memphis in June: Reigning sound blijft een van mijn favoriete artiesten aller tijden. In mijn ogen zijn ze de hedendaagse vorm van The Beatles: fantastische songs, progressies en toch rock-’n-roll. Uit hun songs haal ik enorm veel inspiratie voor The 925. Het zijn Amerikanen die hier niet vaak over de vloer kwamen. Dit jaar kondigden ze aan dat ze stopten als band, ik had nog een ticket voor hun show op Sjock Festival (Gierle), maar ze hebben hun afscheidstour niet afgewerkt. Zonde!

Yo La Tengo – I Can Hear The Heart Beating As One: Yo La Tengo is een waanzinnige Amerikaanse indierockband waar hier veel te weinig aandacht aan besteed wordt! Check dit album en je zal horen waarom. Volgend jaar komen ze naar België!

The Hellacopters – Eyes Of Oblivion: Een Zweedse rock-’n-roll band die mij muzikaal sterk heeft beïnvloed. In tegenstelling tot The Hives (beetje hun tegenhanger, ook Zweeds), bleven zij altijd meer in het underground circuit. Veel vuiler, ruiger en dat smaakt me wel!

Beste live optredens
Condor Gruppe: wat een band, energie, enthousiasme en sound! Ik volg deze band al sinds het prille begin en ze blijven me maar verbazen.

The Sore Losers: dé referentie als het gaat over pure, eerlijke rock-’n-roll. Ze bliezen me letterlijk omver.

Muri: ep voorstelling in de Minard in Gent met strijkkwartet en circus artiest, dat was ongelooflijk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More