Home Lijstjes HET BESTE VAN 2021: Peter Slabbynck (Red Zebra, Pesch)

HET BESTE VAN 2021: Peter Slabbynck (Red Zebra, Pesch)

by Nel Mertens

Met Red Zebra heeft hij nog maar weinig introductie nodig, maar hij deed het voorbije jaar ook wat met zijdezachte oranje vruchten, Sam Claeys en Geert Chesko Vandekerkhof samen. Dat, maar ook de andere deuntjes die Peter Slabbynck in 2021 in de ban hielden, ontdek je in zijn eindejaarslijstje.

Wat een moeilijke vragen. Ik ben blij dat ik geen examens meer heb. Ik kom bovendien op de leeftijd dat een mens vindt dat hij het allemaal al eens eerder gehoord heeft, ook al houdt zo’n gedachte totaal geen steek.

Beste Belgische singles/ albums

Wat de rubriek ‘dit is Belgisch’ betreft: THE HAUNTED YOUTH zorgde met Coming Home alvast voor één van de oorwurmen van het jaar. Heerlijke song!
Voorts vind ik DESORIENTATIONS best interessant. Te volgen dus.
Met ook een eervolle vermelding voor The Shallow Shadow van DER KLINKE.
Wat ons ook bij PESCH brengt. Ik ben blij dat ik met Melba eindelijk eens kon doen wat ik al lang wilde doen: EBM en humor combineren. Het tweede album van WHISPERING SONS ontgoochelde mij wel. Laat mij deze plaat dan maar ‘het moeilijke tweede album’ noemen na een zeer geslaagd debuut. Uitkijken naar wat nummer drie brengt. Ik ben benieuwd.

Beste Belgische singles/ albums

Wat het buitenland betreft, keek ik zeer uit naar de nieuwe van WAR ON DRUGS, al is het muziek die ik zelf nooit zou maken. Het album is best ok al stelt het mij in z’n geheel wat teleur. Maar hoe meer ik het opleg, hoe beter ik het vind.
Voorts ferm genoten van The Problem Of Leisure – A Celebration Of Andy Gill & Gang Of Four. Schitterend wat zeer verscheiden bands (waaronder IDLES) hier doen met de nummers van Gang Of Four. Daardoor ben ik ook met hernieuwde aandacht gaan luisteren naar Entertainment, het debuut van Gang Of Four. Ik besef nu pas hoeveel dit album mij beïnvloedt heeft.

Op de valreep ontdekte ik nog het album Hey What van LOW. Hoe die prachtige samenzang in bijna elk nummer schuurt tegen de vaak rafelige muziek… interessant van begin tot einde.

Stel zelf je favoriete Belgische festivalaffiche voor 2022 samen
Wat die affiche betreft, ik zal al zeer blij zijn als in 2022 al die festivals probleemloos kunnen doorgaan !

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More