Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Lars Senders (Muziekvereniging de Clingse Bossen)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Lars Senders (Muziekvereniging de Clingse Bossen)

by Bart Verlent

Het livemuziek leven ligt nu even stil, maar achter de schermen van Muziekvereniging de Clingse Bossen zijn Lars Senders en Jan D’Hooghe actief bezig. Hun tweede album hebben ze jammer genoeg even in de kast gelegd en zal hopelijk in 2021 uitkomen. Jan is druk in de weer met zijn schilderwerk en solo releases en Lars schreef muziek voor een elektronische muziektheaterperformance voor 2,5 jarigen (www.oorruiz.be) en de nieuwe voorstelling Je suis Sysiphe van Teatro Pachuco/Cie Giolisu. Ook al woont Lars al een tijdje net over de grens toch vroegen we hem naar zijn Belgische favorieten.

© Lars Senders

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Oei dat wordt kiezen, dat gaat toch een top 3 worden. Think of One Juggernaut, Melanie de Biasio Blackened Cities en Niels Van Heertum JK’s Kamer +50.92509° +03.84800°.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
We blijven nog een beetje in de kerstsfeer hangen en ik ga de onbekende parel: DemiGod van Papermouth (https://papermouth.bandcamp.com/album/papermouth). Een helaas iets te vroeg ter zielen gegane psych band uit Antwerpen met leden van Inkata, Condor Gruppe, Meuris, Burning Down The House.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Nu ik momenteel, vanwege mijn werk, voornamelijk alleen aan het musiceren ben, vind ik veel inspiratie bij Belgische muzikanten die ook straf solowerk afleveren voor theater en film: Elko Blijweert, Bjorn Eriksson, Dijf Sanders. Er is er wel eentje die er recentelijk is uitgesprongen, met de voor mij persoonlijk één van de meest inspirerende releases van het afgelopen jaar: Geoffrey Burton met Me Ta Podia. Wat een sound en oh wat baal ik dat ik zijn masterclass gitaar heb moeten missen.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
Check zeker Youri Vanuffelen (Oktaver/Deadman Orchestra). We namen ons tweede album van MCB (dat nog altijd in de kast ligt) bij hem op in de studio. Een zeer straffe muzikale producer en zeer fijne muzikant. Bekijk zeker zijn recente samenwerkingen met @Kolja Aasgier en zijn fijne bijdrage Zoals het Avondklokje Thuis Tikt van de Butsenzeller The Covid Collabs.

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden, ontmoeting …)?
Definitly Godspeed You! Black Emperor @ Kraterfront op het Gonewestfestival. Het was lang geleden dat ik Godspeed nog eens had gezien. Maar in zo’n setting ter herdenking van W.O.1, een fenomenale avond … nogmaals merci Patrick Smagghe!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More