Home Singles DE DODE HOND IN UW KELDER – De Zomer

DE DODE HOND IN UW KELDER – De Zomer

by Francis van den Broeck

De nieuwe single van De Dode Hond In Uw Kelder klinkt toch enigszins anders dan hun vorige werk. Het klinkt allemaal veel voller en de ook de grunge ontbreekt deze keer niet. De plaat werd opgenomen in zaal Nova in Machelen. Dat doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ook Will Tura heeft hier nog enkele platen ingeblikt. De volledige productie hebben ze zelf gearrangeerd en daar mogen ze best fier op zijn. Slacker Station, een programma op radio Willy, is inmiddels mee op de kar gesprongen.

Het nummer klinkt een stuk vettiger en iedereen weet: hoe vettiger, hoe prettiger… en dat is hier ook wel zo. De Zomer klinkt best origineel, ook al komen bepaalde sounds, met bijhorende pedalen, ons vrij bekend voor.

De intro start met een leuk beachrockdeuntje waar algauw distortion op wordt geplaatst. Een duw op de tremelo arm had hier misschien ook wel gekund. De drum- en baslijnen zitten vrij strak over de hele lijn. In het refrein wordt het tempo telkens gehalveerd. Daardoor krijg je een zwevend geluid dat zijn effect niet mist. De stem klinkt zeker niet slecht, maar mist soms een tikkeltje aan kracht tegenover de instrumenten. Dit wordt naar het einde toe deels opgelost door er een eenvoudige backing aan toe te voegen.

De Dode Hond in Uw Kelder (het blijft een leuke naam), heeft naar eigen zeggen nog een pak nummers klaarliggen. Graag willen ze die op een professionele manier opnemen. Als ze hun eigen vaardigheden, zoals we horen op De Zomer, hier kunnen combineren, gaan we zeker nog van hen horen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More