Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: FILIP HENDRICKX (Salon Richie, Mogo, The Spectors)

HET BELGISCH COLLECTIEF: FILIP HENDRICKX (Salon Richie, Mogo, The Spectors)

by Ann Cnockaert

Filip Hendickx, die we ook kennen van Mogo en The Spectors bracht onlangs met zijn gloednieuwe band Salon Richie een tweede single uit. Wij vroegen Filip naar zijn Belgische hoogtepunten.

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
De Brassers – 1979 – 1982

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Scooter met You of Luc Van Acker met Zanna.
Gooi wat Rum-Cola’s in me en ik laat je mijn beste dance moves zien op deze schijven.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Mauro Pawlowski. Hij kan het allemaal, een intieme set, een stevige rockshow of een beetje van het padje. Het kan alle kanten op met deze gekkerd.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
Zonder twijfel, Milk TV, groovy en quirky uit BXL. Ook Kookaburra en Tuff Guac, die beiden een stevig, fuzzy, cowboyboots wearing, beer drinking plaatje geworpen hebben in 2020. Er zit daar in Antwerpen iets in het drinkwater denk ik (lacht)

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden, ontmoeting…)?
Ach, de lijst is zo lang en laat ons bovenal hopen dat muziek terug meer mag worden dan enkel een herinnering maar bij deze.
De ontelbare concerten en feesten waar we vroeger aan mee mochten werken in Nijdrop, mijn heimat. In Vooruit het voorprogramma van John Spencer mogen spelen en dan merken dat hij een beetje een eikel bleek te zijn, of een slechte dag had. Tijdens Gentse Feesten met The Spectors In Charlatan mogen spelen samen met Sons en Equal Idiots. Ter verrassing daagde onze Australische mixer op, hij had speciaal een detour in zijn Europese reis gemaakt om een avond mee te kunnen feesten. In Cafe Aap een ep release mogen spelen waarop er ballonnen, opgeblazen door vrienden, naar beneden dwarrelden, #liefde.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More