Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Bart Cocquyt (Pink Room)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Bart Cocquyt (Pink Room)

by Nel Mertens

Of het Belgisch collectief van Bart Cocquyt even luid klinkt als zijn noispunkband Pink Room ontdek je hier!

(c) Ann Cnockaert

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Outside The Simian Flock van MILLIONAIRE. Niets mis met clichés/gevestigde waarden. Topplaat, botst alle kanten op, gaat door alle genres, al is Champagne wel overplayed voor de volgende 100 jaar. Had het de beste ep geweest, was het Le Bal Du Rat Mort van KABUL GOLF CLUB geweest.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
De Nuttelozen Van De Nacht van JACQUES BREL. Vandaag toch.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
De reden dat ik noise/punk ben beginnen spelen is door hier in Gent naar shows te gaan van DRUMS ARE FOR PARADES, ELEFANT, CROWD OF CHAIRS en YOUFF. Dus eerlijkheidshalve moet ik gewoon die antwoorden, ze hebben dat extra duwtje gegeven om er zelf aan te beginnen. Drums Are For Parades doet naar het schijnt binnenkort eindelijk terug shows, dus 2021 wordt sowieso al beter dan 2020!

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
Ik ga voor 1 keer niet BRONT zeggen, maar nu toch wel lekker vermeld, BRORLAB is gestoord goed, al denk ik dat die ondertussen niet meer bestaan. MAGIC MAX is een Duitser die al jaren in Brussel woont en lekkere slaapkamersongs maakt, telt dat? BONTRIDDERS! Check Bontridders!

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden, ontmoeting…)?
Ik heb ooit RAW PEACE een show zien spelen in Gent in het donker, de zekeringen waren uitgevallen, enkel de amps werkten nog, die zaten op een ander spoor. Foutloze show, pikkedonker, enkel licht van mensen die met hun gsm op het podium aan het schijnen waren. Magistraal!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More