Home Singles LEFWERK FT. JAN PAALHUT – Anders Da Ga Nie (Pig Parade Records)

LEFWERK FT. JAN PAALHUT – Anders Da Ga Nie (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Vorige jaar brachten de broers François, beter bekend als Lefwerk, hun sterke debuutep uit waar we serieus van onder de indruk waren. Deze mannen uit Wetteren maken unieke beats en de teksten van Swieso zijn heel intens. We kunnen Lefwerk dan ook zeker geen oppervlakkige hiphoppers noemen.
Op 22 februari verschijnt het album Blijf Klein digitaal, in maart zal de vinyl versie het licht zien.

© Lefwerk

Na Binnenstebuiten heeft Lefwerk nog een tweede single uitgebracht van Blijf Klein. Op Anders Da Ga Nie werken de broers samen met Jan Paalhut aka Roeland Horré (Ntrek, Brihang, Fake Records). De schijnbaar eindeloze onzekerheid, het gebrek aan perspectief en de steeds vernauwende sociale kring door de corona-maatregelen vormde voor Swieso de inspiratie voor deze straffe song.

Paalhut ging dan weer verder dan de lockdown-periode. Hij bleef zich koppig inzetten voor een passie, ook al zat hij met vraagtekens. Maar doordat hij in zichzelf geloofde, vond hij de moed om door te zetten en met overtuiging zijn woorden te plaatsten op deze track.

Tjons zorgde opnieuw voor ijzersterke, donkere beats waar af en toe wat licht in schijnt. De combinatie met de raps van Swieso en Paalhut is zalig. Deze kerels vullen elkaar perfect aan, ook al hebben ze hun eigen taaltje.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More