Home Interview Week Van De Belgische… Labels! MAYWAY RECORDS

Week Van De Belgische… Labels! MAYWAY RECORDS

by Luminous Dash

Mayway Records een jong, levendig en onafhankelijk platenlabel uit Kortrijk. Hun ambitie heeft blijkbaar geen grenzen met als doel: zich ingraven in de internationale muziekscene. Ontdek meer over Mayway Records in dit interview voor De Week van de Belgische muziek.

Wat was de drijfveer om met een label te starten?
Heel simpel: liefde en passie voor muziek, dagelijks bezig zijn met muziek en mensen die ook door muziek gepassioneerd zijn, leek mij fantastisch.
En is het ook 😊.

Welke muziekgenres worden op jullie label uitgebracht? Hebben jullie een voorkeur?
De brede noemer is indie, maar dat kan zowel rustige indiefolk zijn zoals Meskerem Mees, neo-soul als EMY of  harde punk als CRACKUPS. Als het ons maar ‘in onze guts’ raakt!

Op welke manier geraken de artiesten bij het label en hoe selecteren jullie de muziek die jullie gaan uitbrengen?
Wij luisteren naar élke demo of luisterlink die ons opgestuurd wordt. Ook kennen wij het circuit en de mensen er in goed, en krijgen wij soms tips over talent.
Muziek die we uitbrengen moet – zoals boven beschreven – ons buikgevoel 100% aanspreken, is moeilijk uit te leggen, maar met héél goeie songs, met goeie ‘hooks’ en melodieën, in eender welk sub genre, kom je al een eind ver.

Wat is jullie voorkeur van uitgave en waarom? (tape, cd, vinyl of digitaal)
We hebben niet echt een voorkeur, een goed label moet alle formaten op maximale wijze kunnen releasen en promoten.

Welke Belgische bands of artiesten hebben bij jullie een release die nog eens extra in de kijker mag komen?
HEISA: Belgiës best bewaarde geheim, maar dat gaat dit jaar verandering in komen 😊.

Welke buitenlandse bands/artiesten zijn bij het label uitgegeven?
Voorlopig nog geen, maar we sluiten dat zeker niet uit in de toekomst. Integendeel: wij zouden graag een goeie Nederlandse artiest tekenen, maar we kennen die ‘markt’ minder goed of minder grondig, dus de verborgen juweeltjes gaan minder snel tot bij ons geraken.

Hoe ziet het label zichzelf verder evolueren?
Wij willen verder groeien zoals we bezig zijn, het maximum halen uit sublieme indie acts, beginnende of mét ‘naam’, en zo proberen een goede reputatie op te bouwen in België. Op termijn willen we ook een buitenlandse verhaal vertellen, dat is een echte grote ambitie hier.

Wat is jullie succesvolste band/artiest met hun/haar/zijn/x release?
Goh, ’t is te zien hoe je het ziet. Ik denk dat ik geen grote geheimen vertel als ik Meskerem Mees hier naar voren schuif, maar ook DIRK, Mooneye en The Haunted Youth mogen gerust heel succesvol genoemd worden. En kijk ook uit naar Marble Sounds, EMY en HEISA dit jaar!

https://www.maywayrecords.com/

https://maywayrecords.bandcamp.com/artists

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More