Home Interview Week Van De Belgische… Labels! ANTENNA

Week Van De Belgische… Labels! ANTENNA

by Luminous Dash

Wie houdt van elektronische muziek die zich vermengt met andere kunstvormen kan niet naast AntennA kijken. Met het nog in de kinderschoenen staande sub label Littl’ AntenA Records gaat het label, dat ook als een breder kunstplatform figureert, geen uitdaging uit de weg. Ontdek meer over AntennA in dit interview voor De Week van de Belgische muziek.

Wat was de drijfveer om met een label te starten?
Het label is ontstaan uit de werking van AntennA vzw en het AntennA Festival dat een forum wil zijn waar elektronische muziek een blend kan vormen met alle andere kunstvormen zoals dans, beeld, grafisch kunsten, enz. We zijn voor de eerste cd vertrokken vanuit producties van live concerten die de diverse artiesten op onze eigen events uitgevoerd hebben.

Welke muziekgenres worden op jullie label uitgebracht? Hebben jullie een voorkeur?
AntennA richt zich vooral op elektronische muziek in de breedste zin. In aanvang enkel Belgische artiesten maar ondertussen verbreedt ook die horizon en worden in de toekomst zeker ook buitenlandse artiesten aangetrokken.

Op welke manier geraken de artiesten bij het label en hoe selecteren jullie de muziek die jullie gaan uitbrengen?
In principe staat onze deur voor elke EM muzikant open en gaan wij op zoek naar die artiest die een verschil maakt, hoe divers ook, en die via onze eigen events zijn muziek wil brengen.

Wat is jullie voorkeur van uitgave en waarom? (tape, cd, vinyl of digitaal)
Tot nu was het telkens cd en/of digitaal via Bandcamp. Maar ook hier geldt dat alles kan en niets moet. Gezien het ook vaak performances zijn met beeld erbij, staan ook reeds dvd projecten in de pipeline. Eén en ander zie je al via ons YouTube kanaal Channel AntennA.

Welke Belgische bands of artiesten hebben bij jullie een release die nog eens extra in de kijker mag komen?
Het is moeilijk kiezen omdat we alle releases dezelfde zorgen toedienen, het zijn als het ware onze kindjes. Dan kijken we liever naar de nieuwe release die eerstdaags van de perserij terug komt, de opnames van het tribuut aan pionier van de elektronische muziek André Stordeur op het laatste AntennA Festival in februari 2020. Het album zal de titel Tribe dragen. Zeker in het oog en oor te houden!

Foto
© Patsker Omaer Beguin

Welke buitenlandse bands/artiesten zijn bij het label uitgegeven?
Is nog voornamelijk “work in progress”, maar komt er zeker van. Op de eerder vernoemde tribuut van André Stordeur was de Franse vinyl & modulaire synthesizer artist Philippe Petit aanwezig met een performance. Er komen nog buitenlandse samenwerkingen en artiesten op ons pad in de toekomst.

Hoe ziet het label zichzelf verder evolueren?
Blijven focussen om kleine en middelgrote optredens met het jaarlijkse AntennA Festival in optimale omstandigheden te kunnen organiseren. Verder het platform uitbouwen met nieuwe EM artiesten.

Verder willen we ook evolueren naar diverse samenwerkingen met de vele kunstenaars uit alle disciplines. Mooi voorbeeld is het onlangs verschenen boek met cd Saga van Owann op ons label en straks de lp/cd/tape van Anantakara en de samenwerking met de groep Son Corps Voix SéquenceS.

En tenslotte ook niet vergeten dat we regelmatig een streaming radiokanaal hebben via MixCloud waar we info en artiesten bespreken.

(Lees hieronder verder)

Wat is jullie succesvolste band/artiest met hun/haar/zijn/x release?
Dat zal dan zeker Hyperkube zijn, van onze eigen AntennA medewerker Tom Coppens. Tom is lid van de band Kubusschnitt en bracht bij ons een live optreden uit met volledig nieuw materiaal Een multi-gelaagde bundel van melodische sequencers en ambient soundscapes: Remnants

https://hyperkube.bandcamp.com/album/remnants

https://littlantennarecords.bandcamp.com/

www.antennafestival.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More