Home Interview TEN LUMINOUS QUESTIONS: NELE JANSSEN (PEUK/HEAD ON STONE)

TEN LUMINOUS QUESTIONS: NELE JANSSEN (PEUK/HEAD ON STONE)

by Didier Becu

Peuk. Het moet één van de meest besproken bands op onze pagina’s zijn. Logisch ook, als je het op één jaar tijd van het houten podium van de bruine kroeg tot Pukkelpop weet te schoppen. We vuurden onze tien lumineuze vragen op frontvrouw Nele Janssen af die naast intens noiselawaai bij Peuk ook solo met Head On Stone iets uiterst intens doet (check it out!). Muziek waar je al eens weemoedig van wordt, het zalvende medicijn van dit aardse tranendal zoals dat heet.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is belangrijk voor mij aangezien het een mooie uitlaatklep is. Het kan emoties opwekken en het heeft me ermee leren omgaan. Het lijkt me dan ook onmogelijk hier zonder te kunnen.

Nele van Peuk (c) Karim Hamid

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
De eerste platen die ik had waren van mijn vader zijn jeugd. Hij luisterde vroeger veel naar Creedence Clearwater Revival. Ook Melanie is me bijgebleven. Later kreeg ik van Erik Debny een plaat van Gerry Rafferty: City To City. Dit heeft me aangezet om zelf platen te kopen en één van mijn eerste platen die ik zelf gekocht heb was een liveplaat van Melanie (Leftover Wine Recorded At Margie’s Birthday Party), omdat deze muziek me terug aan mijn kindertijd deed denken. Nu zitten er natuurlijk heel wat meer verschillende genres in mijn collectie.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Lisa Germano, door haar oprechtheid. Het was een zeer intiem optreden in een klein theaterzaaltje in Berlijn. Zij alleen met haar piano. Ze kon me erg ontroeren.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Isabelle A

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Moeilijk, Ik vind The Mollusk-hoes van Ween wel iets hebben, of Goo van Sonic Youth of Takk van Sigur Rós en dan nog maar te zwijgen over die Tonsils ep (die met die vogels op).

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
 Ára Bátur van Sigur Rós.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde? 
Ondergewaardeerd: No elephants van Lisa Germano.
Overgewaardeerd: Billie Eilish? Ik voel het niet, maar voor veel mensen heeft het blijkbaar wel waarde, dus goed voor hun. 

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Toen ik voor mezelf muziek ben beginnen schrijven op mijn piano. Deze focus/uitlaatklep te mogen hebben.

Peuk op Roadkill (c): Trees Rommelaere

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Zenuwachtig zijn en proberen rustig te ademen of gelijk een idioot in het rond springen, ligt eraan hoe ik me voel op dat moment.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Dat gaat iets zijn wat ik me nu gelukkig niet meer herinner. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More