Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : MADS D’HULSTER (KOOKABURRA)

TEN LUMINOUS QUESTIONS : MADS D’HULSTER (KOOKABURRA)

by Didier Becu

Kookaburra. Je hebt er al van gehoord (denken we) en over gelezen (hopen we), maar 2020 wordt sowieso het jaar van dit rockende viertal. De vier zijn net uit de studio van Thomas Valkiers al waar ze hun debuutplaat hebben opgenomen en ze zijn ook geselecteerd voor Humo’s Rock Rally (24 januari in De Zwerver). Onze tien stoute vragen aan zanger/gitarist Mads D’Hulster.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is héél mijn leven, ik ga iedere week wel ergens een show bekijken, ik vond er de liefde van mijn leven, etc. Daarnaast is muziek ook gewoon een uitlaatklep waar ik al mijn energie in kwijt kan en maakt het me bijzonder gelukkig als ik gewoon met mijn band kan spelen.

(c) : Wouter De Sutter

Wat is de eerste plaat die je kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Mijn eerste plaat die ik kocht is die van X!nk (als ik me niet vergis), die kwam samen met de ketting aan mijn broek (sorry Thomas..). Met Thomas Valkiers hebben we in november vorig jaar onze eerste plaat opgenomen in de HighTime studio trouwens. Dus eigenlijk is het plaatje nu rond…

(c) : X!nk

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Verleden: David Bowie, jammer genoeg nooit live kunnen zien (gelukkig is er YouTube), maar zijn Zigy Stardust periode heeft me wel geleerd dat gewoon alles moet kunnen, op en naast het podium.
Heden: Uranium Club is waarschijnlijk de meeste strakke band die ik ooit heb gezien in Het Bos in Antwerpen (niet normaal!).
Belgisch: Double Veterans, iedere show opnieuw, hopelijk maken ze ooit nog een nieuwe plaat, ik overdrijf niet als ik zeg dat het gewoon dé beste garageband is die België ooit heeft of gehad. 

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Kurt Cobain (Rape Me vond m’n moeder niet zo’n tof nummer).

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Blood Visions van Jay Reatard (zoek de plaat op, spreekt boekdelen).

(c) : Jay Reatard

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Nog niet zo lang geleden ontdekt in de platenkast van mijn vriendin: King Tuff – The Other (wondermooi) Bekijk de videoclip, echt kippenvel! 

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ondergewaardeerde: Space Age Voyeurism van Double Veterans. Waarom in godsnaam is dat geen wereldplaat geworden, meest catchy rock-‘n-roll plaat ooit!
Overgewaardeerd: de plaat van Brihang, op zich snap ik de muziek wel, maar om die plaat nu als hét uitgangsbord van België te gaan etaleren, da’s er echt zwaar over.

(c) : Double Veterans

Wat was het mooiste muzikale moment in je leven?
Show in Molotow in Hamburg met Kookaburra. Rock-‘n-roll show zoals het hoort te zijn, en een massa volk in een kleine kelder. NUTS!

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Pintje drinken, de boys oppeppen en een knuffeltje geven, meestal ook pipi.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
M’n gitaarkabels in de verkeerde aansluitingen gestoken van m’n effecten (na een halve show had ik het pas door). Echt lomp!
Toevoeging: geef elkaar veel liefde!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More