Home Belgisch CIRCLE BROS. & KARINA ESP, Fragment Series 2 (Trome Records).

CIRCLE BROS. & KARINA ESP, Fragment Series 2 (Trome Records).

by Wouter De Sutter

Amper 40 uur ver in het nieuwe jaar en Gentenaar Wim Lecluyse a.k.a. Circle Bros. weet de stilte na het obligate nieuwjaarsgeknal in te vullen met sfeervolle “ambient meets postrock”. Het doorbreken van de stilte hoeft niet altijd gepaard te gaan met een potje ketelherrie, dat is bij deze nog maar eens bewezen.

(c) : Trome Records

Het melancholische Frozen Lakes klinkt alvast zo winters als de titel laat vermoeden. Peaks mag dan weer een kort, bevreemdend tussendoortje heten. Uitgegeven door de Britse independent Trome Records op een split 7″ single.

Op de b-zijde laat het ons volslagen onbekende Karina ESP, nom de plûme van Chris Gowers, een fraaie soundscape horen (Time Is Suspended). Klinkt zeer filmisch en gaat op hetzelfde behoedzame elan door als de collega uit 9000 Gent. Veertig fysieke exemplaren te koop van deze release, elk voorzien van een unieke hoes. Te ontdekken – te downloaden – te kopen via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More