Home Interview TELEX ROCK RALLY: West Coast Caravan

TELEX ROCK RALLY: West Coast Caravan

by Luminous Dash

Telex Rock Rally is een wedstrijd van de studenten aan het Gentse Conservatorium om jonge, getalenteerde bands de speelkansen te bieden die ze verdienen. Op 28 maart dingen de 5 finalisten mee naar de overwinning. Wij hadden een gesprek met één van hen: West Coast Caravan.

© West Coast Caravan

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!
De naam West Coast Caravan komt van een live tour die Dan Auerbach maakte met The Arcs in 2016. Dan Auerbach is één van mijn grote inspiratiebronnen sinds ik gitaar kon spelen als zevenjarige. Naast The Black Keys en zijn andere projecten, luister ik naar zo goed als alles met stevige gitaren en knallende drums. Ook vele Belgische bands komen hier aan bod zoals: Black Box Revelation, SONS, ILA, Equal Idiots, …

In al die stevige gitaren hebben wij als band elkaar dan ook gevonden. Lucas en ik kennen elkaar al van de opleiding muziek toen we nog studeerden. Toen leerden we ook onze vorige drummer Sam kennen. Sam moest stoppen door een carrièrewissel in zijn professionele leven en sindsdien speelt Arthur bij ons en we mogen onze ‘pollekes’ kussen met hem! Wat een drummer.

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?
Er zijn zoveel goede bands (alleen in België al)! Maar als ik er toch één mag uitkiezen, dan is het toch wel Dewolff uit Nederland. Wat deze gasten uit hun mouw schudden is geniaal!

Wat maakt jullie muziekstijl uniek? Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Onze sound is in de enkele jaren dat we al samen spelen serieus gegroeid. Ondanks we alle drie graag stevig materiaal schrijven, lopen onze smaken ook heel wat uit elkaar. Die mengelmoes aan stijlen en ideeën is wat onze sound toch wel uniek maakt.

Echter zijn we elke repetitie, show, jamsessie nog steeds op zoek naar die eigen West Coast Caravan sound. Deze blijft nog steeds evolueren.

Neem bijvoorbeeld onze drie toekomstige singles (opgenomen met Filip Tanghe: Balthazar, Black Wave, Tamino …). Hierin zullen ook Hammond orgel (Mathias Devestel) en backing vocals (Kit Peeters en Davide Cooreman) te horen zijn. Materiaal dat het nog moeilijker maakt om stil te blijven zitten. Luminous Dash kwam al in januari een opnamedag meevolgen van deze singles. Zij zullen dan ook zo vaak mogelijk meespelen in toekomstige shows

Hoe zien jullie de toekomst van de band na deze wedstrijd en wat zijn jullie plannen voor nieuwe muziek en optredens?
Naast de Telex Rock Rally spelen we ook nog de felbegeerde Lawijtstrijd in het Waasland. Verder volgen er nog enkele shows die we binnenkort mogen bekend maken en dan kijken we weer enorm uit naar deze festivalzomer!

Verder zien we wel waar we terechtkomen. We hebben alleszins enorm veel goesting en ambitie om nieuwe muziek te maken en live te spelen

Facebook / Instagram /linktr.ee

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More