Home ReviewsAlbum Reviews WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: West Coast Caravan

WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: West Coast Caravan

by Erik Janssens

Na de release van hun eerste ep en een reeks optredens, zijn de boys van West Coast Caravan druk bezig met de voorbereiding van vers materiaal. Vorig jaar hebben Stijn Hofman (zang, gitaar) en Lucas Vanmeerhaeghe (bas) een nieuwe drummer verwelkomd: Arthur De Bie.

Voor de drie nieuwe singles die losgelaten worden op de muziekwereld in de komende maanden, hebben ze de band uitgebreid met een organist Mathias Devestel en twee backing vocals Kit Peeters en Davide Cooreman.

De uitgebreide bezetting van West Coast Caravan

We konden een repetitie bijwonen met de “extra” bandleden en hoorden een vollere sound met beter uitgewerkte songs. Waar de sound van de band vroeger vergeleken werd met The Black Keys of Black Box Revelation, evolueert de band met de nieuwe singles meer richting een volwassen geluid. Zo zorgen het orgel en de extra backing vocals voor extra pit. De heren werden hier duidelijk geïnspireerd door grootheden zoals The Black Crowes, Dewolff, Deep Purple, … 

Van de nieuwe singles wou Stijn enkel de titels verklappen: Them Wicked WaysOvertime en Can’t Go Home. Het grote publiek moet nog even wachten op hoe ze klinken en waarover het gaat.

Voor de bijhorende videoclips trok de band naar De Stormkop. Deze atypische industriële omgeving die volgestampt is met maritiem erfgoed in het hartje van de Antwerpse haven is het ideale decor voor de songs met een ruwer rock kantje.

Video opname in De Stormkop te Antwerpen

Tijdens een bitterkoud weekend in januari werden de clips ingeblikt door Lino De Koninck (Beau Monde). Het bleek nogmaals dat muziekmaken bij negatieve temperaturen de nodige hulpmiddelen vereisten: warme dranken, handschoenen en zelfs warmwaterkruiken. De songs bewezen echter dat ook bij deze vriestemperaturen het onmogelijk is voor de luisteraars om stil te blijven staan.

Videoshoot van Them Wicked Ways
Videoshoot van Them Wicked Ways
Videoshoot van Them Wicked Ways
Videoshoot van Them Wicked Ways

De singles werden live opgenomen tijdens de videoshoot met de professionele hulp van Filip Tanghe (producer van o.a. Balthazar, Tamino, Tourist Le MC en Ozark Henry).

Technisch overleg tussen Filip Tanghe, Lino De Koninck en Stijn Hofman

Wie benieuwd is naar de nieuwe sound moet nog heel even geduld hebben. De voltallige band is (gratis) live te bewonderen op 23 februari in De Casino te Sint-Niklaas.

Facebook / Instagram /linktr.ee

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More