Home Interview TELEX ROCK RALLY – Unfinished Business

TELEX ROCK RALLY – Unfinished Business

by Ann Cnockaert

Telex Rock Rally is een wedstrijd van de studenten aan het Gentse Conservatorium om jonge, getalenteerde bands de speelkansen te bieden die ze verdienen. Op 28 maart dingen de 5 finalisten mee naar de overwinning. Wij hadden een gesprek met één van hen: Unfinished Business

©Unfinished Business

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!
De dag dat we de band officieel maakten, was dezelfde dag als de deadline voor de inzendingen van Gent Jong Jazz talent. De inzending was compleet maar het enige dat we nog moesten beslissen was de naam. We hebben nog heel de dag nagedacht maar konden niet echt iets vinden dat goed klonk én een mooie betekenis had. 

Uiteindelijk besloot ik (Seba) dan maar eens door mijn platen te gaan voor inspiratie, toen stootte ik op Unfinished Business, een plaat van Donald Byrds band uit de jaren 70: The Blackbyrds. De naam Unfinished Business naam klonk voor mij meteen perfect voor deze band. Onze muziek draait grotendeels rond improvisatie en is dus altijd anders, in het leven en zeker in muziek bestaat er niets dat voor altijd blijft bestaan, het leven is altijd in verandering. 

(Onze) muziek is altijd in beweging en zal nooit stilstaan of hetzelfde zijn. Zelfs muziek die werd opgenomen is elk moment anders omdat hij door elke persoon die er naar luistert anders geïnterpreteerd wordt en dus andere gevoelens opwekt. Onze muziek is dus nooit af, het blijft altijd Unfinished Business ! 

De leden van de band zijn Seba Colson op trompet, Jeroen Reggers op elektrische gitaar, Samuel Cooremans op keyboard, Jef Manderveld op elektrische bas en Simon Van Brandt op drums. Jef, Seba en Simon leerden elkaar al een hele tijd terug kennen op de Kunsthumaniora in Antwerpen en later leerden ze Samuel en Jeroen kennen op het conservatorium. De band bestaat nu bijna één jaar.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
We zijn een jonge band en hebben dus nog geen lange muzikale geschiedenis, maar op die korte tijd is er wel al van alles gebeurd. We hebben al heel veel samen kunnen spelen op verschillende plekken en zijn vanaf het begin spelenderwijs op zoek gegaan naar onze sound, die nog in volle ontwikkeling is, maar steeds beter begint samen te komen. We hopen dat we nog zo veel mogelijk muziek samen kunnen maken, voor een steeds groter publiek. 

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Ik denk dat we daar allemaal op jonge leeftijd achterkwamen. Voor ieder van de bandleden natuurlijk net iets vroeger of later, maar we ontdekten allemaal onze passie voor muziek reeds op heel jonge leeftijd. Ik denk dat het vooral leuk begon te worden wanneer we de kans kregen om muziek samen met anderen te delen, toen we begonnen te beseffen dat samenspelen het allerleukste element is binnen muziek.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen en hoe kan jullie muziek het best omschreven worden?
Ik denk niet dat muziek in woorden omschreven kan worden, maar als we het toch zouden moeten doen zou ik onszelf beschrijven als een rockband, samengesteld uit jazzmuzikanten. We willen rock-‘n-roll maar ook de complete vrijheid van jazz. 

Een paar van onze grootste invloeden zijn Led Zeppelin, Don Cherry, Freddie Hubbard, Mahavishnu Orchestra, Jimi Hendrix, Lee Morgan, Weather Report, Herbie Hancock, Art Blakey, …

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?
Miles Davis zijn band begin jaren ’70, Weather Report, Mahavishnu Orchestra.

Realistisch: Takuya Kuroda, Lucid Lucia, Bart Peeters

Wat maakt je muziekstijl uniek? Wat maakt jullie anders dan andere bands?
We spelen muziek in de stijl van veel muziek uit de jaren 70, mensen houden van deze muziek omdat het een fantastische periode was en ik denk niet dat ons publiek het erg vindt dat we daar veel inspiratie uit halen. Toch geven we hier onze eigen draai aan doordat we elks zo’n diverse muzikale achtergrond en ervaring hebben.

Onze muziek zit vol vuur en daar houden mensen van, en wijzelf ook natuurlijk.

Hoe zien jullie de toekomst van de band na deze wedstrijd en wat zijn jullie plannen voor nieuwe muziek en optredens?

Ten eerste willen we zo veel mogelijk live spelen, we willen onze eigen muziek verder ontwikkelen en zijn daar volop mee bezig. We willen onze muziek zo snel mogelijk opnemen in een studio zodat we daarna hopelijk een deal proberen sluiten met een platenlabel om ons eerste album kunnen opnemen.  Zo kunnen we een breder publiek bereiken en op die manier onze passie delen met de wereld.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More