Home Interview SOUND TRACK – Tien Ton Vuist

SOUND TRACK – Tien Ton Vuist

by Ann Cnockaert

Tien Ton Vuist staat al een tijdje op onze radar. Ze maken lekker gebalde catchy indierock (weliswaar met een vuil kantje) van het allerbeste kaliber. Je kan ze live aan het werk zien op 15 oktober in De Casino in Sint-Niklaas.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Tien Ton Vuist is een gevoel van intens geluk, best te beschrijven wanneer je favoriete voetbalploeg een goal maakt! Dan hef je je vuist op alsof die tien ton weegt. Zo willen we ook onze muziek brengen, een beetje als een 45 minuten (zo lang duurt onze set vaak) durende voetbalgoal.

We zijn nu met drie in plaats van twee, en dat is het enige absolute hoogtepunt van voorbije jaar. Maar we zijn zo intens gelukkig (maakt vuistgebaar) dat we de selectie hebben gehaald van Soundtrack. Het voelt aan als een wedergeboorte.

Stijn Spelier: drums – Tijl De Meulemeester: zang en gitaar – Nikki Kiekens: basgitaar en backing vocals (voormalig drummer).

© Tien Ton Vuist

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Vijf jaar (eigenlijk 3,5 jaar effectief) aan coole shows en iets ‘brakkere’ shows hebben ons gevormd tot wie we nu zijn. De komst van Stijnie op de drums heeft ons zelfs naar een ander niveau getild. Het voelt echt aan als een schone lei en we willen vooral nog veel geschiedenis schrijven in de komende jaren. We hebben wel al eens in de finale gestaan van Oost.Best (toen de provincies apart nog een rockrally organiseerden). Dat is voor ons tot op vandaag nog steeds een hoogtepunt.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Dat is bij ons alle drie in onze tienerjaren ergens ontstaan. We hebben elk zo onze eigen lijst van bandjes waarbij we ervaring opdeden tot we elkaar ontmoetten.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

Hands down: Nirvana. Maar ook: Bass Drum Of Death, FIDLAR, De Staat, Tame Impala, DIRK. Als een geblokte vuist in je smoel. Niet te veel franjes maar gewoon pure ongezouten rock met leuke catchphrases en goeie refreintjes.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Wij worden graag met iedereen vergeleken dus we kunnen niemand bedenken.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

DIRK.! Omdat ze Belgisch goud zijn en het genre dat ze spelen verdient alle credit in de komende jaren. Ze zijn ook een inspiratie geweest voor bepaalde nummers. De nonchalance en slacker-stijl is iets wat we allemaal kunnen gebruiken in ons dagelijks leven.

Ik (Tijl) moet enkel nog mijn ballen samenrapen om het te durven vragen.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Het feit dat we letterlijk ALLES zelf doen: muziek schrijven, videoclips, artwork, productie, opname, papierwerk, boekhouding, roadie zijn, groupie zijn, drinken in de backstage…

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

We plannen een ep-release in het voorjaar van 2022. En we hopen veel mee te kunnen touren met de iets bekendere bands van Vlaanderen/België.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

Heerlijk cliché: Nevermind van Nirvana.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek: dat je er niet rijk van wordt.
Het minst mooie aan muziek: dat je er niet rijk van wordt.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More