Home Interview SOUND TRACK – Tien Ton Vuist

SOUND TRACK – Tien Ton Vuist

by Ann Cnockaert

Tien Ton Vuist staat al een tijdje op onze radar. Ze maken lekker gebalde catchy indierock (weliswaar met een vuil kantje) van het allerbeste kaliber. Je kan ze live aan het werk zien op 15 oktober in De Casino in Sint-Niklaas.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Tien Ton Vuist is een gevoel van intens geluk, best te beschrijven wanneer je favoriete voetbalploeg een goal maakt! Dan hef je je vuist op alsof die tien ton weegt. Zo willen we ook onze muziek brengen, een beetje als een 45 minuten (zo lang duurt onze set vaak) durende voetbalgoal.

We zijn nu met drie in plaats van twee, en dat is het enige absolute hoogtepunt van voorbije jaar. Maar we zijn zo intens gelukkig (maakt vuistgebaar) dat we de selectie hebben gehaald van Soundtrack. Het voelt aan als een wedergeboorte.

Stijn Spelier: drums – Tijl De Meulemeester: zang en gitaar – Nikki Kiekens: basgitaar en backing vocals (voormalig drummer).

© Tien Ton Vuist

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Vijf jaar (eigenlijk 3,5 jaar effectief) aan coole shows en iets ‘brakkere’ shows hebben ons gevormd tot wie we nu zijn. De komst van Stijnie op de drums heeft ons zelfs naar een ander niveau getild. Het voelt echt aan als een schone lei en we willen vooral nog veel geschiedenis schrijven in de komende jaren. We hebben wel al eens in de finale gestaan van Oost.Best (toen de provincies apart nog een rockrally organiseerden). Dat is voor ons tot op vandaag nog steeds een hoogtepunt.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Dat is bij ons alle drie in onze tienerjaren ergens ontstaan. We hebben elk zo onze eigen lijst van bandjes waarbij we ervaring opdeden tot we elkaar ontmoetten.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

Hands down: Nirvana