Home Belgisch SOUND TRACK: Shlundee

SOUND TRACK: Shlundee

by Trees Rommelaere

Op zijn identiteitskaart is het gewoon Indy Erens. Eens achter zijn muzikale apparatuur wordt dat Shlundee. Eén van de vele artiesten die zich via SoundTrack dit jaar wil laten horen. De hiphop-dj vertelt ons alvast wie hij is, en vooral wat hij wil…

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!
Mijn naam is Indy Erens, ik ben een producer/dj uit Antwerpen, mijn artiestennaam is Shlundee en deze ontstond toen ik nog op de middelbaar zat. Toen heette ik nog dj undy. Rond diezelfde periode begon iedereen in mijn klas alle namen met “shl” uit te spreken. Ineens werd mijn naam veranderd naar Shlundee en dat vond ik wel redelijk passend bij mij aangezien ik vrij groot ben en er nogal slungelachtig uitzie.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Ik ben nu al 3-4 jaar producer, maar het is pas sinds midden 2018 dat er eindelijk wat nogal grote dingen zijn gebeurd voor mij. Zoals bijv. gedraaid worden door Lefto en Black Mamba op Studio Brussel. Ik heb ook twee keer meegedaan aan Champion Sound waarvan ik dit jaar in de halve finale ben geraakt. Nu ben ik bezig met aan eigen muziek te werken.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Toen ik 15 was, was ik in hiphop. Ik wilde ook rapper worden, maar ik zag toen in dat ik eigenlijk echt niet voor een publiek kan spreken. Dus daarom werd ik maar hiphop-dj. Uiteindelijk begon ik elektronische muziek ook meer te appreciëren en speelde ik ook dubstep, drum-‘n-bass, enzo in m’n sets.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek? Ik denk dat het 50/50 is, ik probeer vaak te luisteren naar Belgische artiesten om mijn muzieksmaak wat te verbeteren maar soms valt het wat tegen. De artiesten die ik dan echt wel goed vind kunnen zichzelf onderscheiden. Ik denk dat dat vooral met “Belgische koppigheid” heeft te maken. Wij nemen meer onze tijd om echt iets anders te doen dan wat de rest maakt, terwijl we het simpeler kunnen doen, maar dan makkelijker vergeleken kunnen worden met de rest. Dat is ook hoe ik in elkaar zit. Ik krijg vaak de vraag gesteld waarom ik zoveel moeite doe om bepaalde kleine dingen aan te passen. Waarom? Simpel, het zijn vaak ook de kleinste dingen die heel grote veranderingen maken.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
Skrillex: omdat hij een van mijn favoriete producers is. Hij is ook al een tijdje bezig met popproducties te maken waarin hij z’n eigen stijl toepast bij anderen, dat zou ik later ook willen doen.
Diplo: omdat hij echt een voorloper is van nieuwe stijlen uitproberen en niet bang is om te falen. Hij maakt zelf ook heel goede muziek en heeft een goede smaak.
Boaz: van de beatz omdat hij de pop- en rapscene ook op z’n kop heeft gezet met z’n vette producties. Hij heeft ook een heel interessante sound.
Kanye West: vroeger niet echt fan van omwille van z’n persoonlijkheid maar ik ben hem nu een tijdje meer gaan beluisteren en hij weet echt hoe hij muziek moet maken. Hij omringt zich ook altijd met nieuwe producers en wilt zichzelf altijd overtreffen.
Amon Tobin: echt een van de coolste muzikanten die ik ooit heb gehoord, hij is de god van sounddesign en heeft een te gekke liveshow.
Gorillaz: Luister ik nu al een tijdje naar. Ik was niet zo’n fan van hun laatste album maar hun discografie van ervoor blijft me altijd wel verbazen hoe goed ze zijn.
Dit zijn een paar van mijn favoriete artiesten en inspiratiebronnen. Ik wil net als zij, mijn muziek uniek laten klinken en een bepaalde feel geven. Ik schrik er ook niet van terug om verschillende stijlen en culturen te combineren in een track. Ik wil ooit een track hebben waarin ik drie verschillende vocalisten van andere landen op zou laten rappen of zingen. Kleine vermelding van artiesten die ik ook nog dope vind: A tribe called quest, Tyler the Creator, Tame Impala, Zwangere Guy, Balthazar, Hiatus Kaiyote, Boys Noize, Dog Blood.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Als iemand mij vergelijkt met de “mainstage” dj’s van Tomorrowland of andere radiohit-dj moet ik toch wel vaak even zuchten. Ik vind het wel tof dat ze mij vergelijken met iemand die groter is dan ik, maar ik wil iets totaal anders doen dan wat zij maken.

Voor welke band zou je wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
Ik zou ooit wel voor 2 Many Dj’s of Stromae het voorprogramma willen doen, en daarna in de backstage praten over muziek en over een eventuele samenwerking.

Wat maakt je anders dan andere bands denk je?
Het feit dat ik niet echt een band ben maar een eenmansproject dat een mengelmoes is van house, hiphop, electro, trap, ambient en andere stijlen samensmelt, overgoten met invloeden van andere culturen en stijlen. Ik heb een tijdje geleden een track gemaakt waarin ik mij heb laten inspireren door inheemse stammen als ze dansen op hun trommels, een shout out naar Black Mamba om mijn track te supporten!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Shlundee worldwide domination! Als mijn muziek af is gaan we met verschillende mensen praten en van daaruit werken we onszelf naar boven.

Welk album kan je ‘on repeat’ beluisteren?
Demon Days van Gorillaz, Igor van Tyler The Creator, Heartland van Dylan Stark, Omla van Pippin, The Eminem Show van Eminem.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Goh, dat zou echt een close call zijn tussen Heartland en Demon Days van Dylan Stark. Beiden zijn zo ongelooflijk goed. Heartland kent bijna niemand, maar het is een fantastisch goede plaat die ik iedereen zou aanraden om eens te beluisteren.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is dat het elk soort gevoel kan geven dat je wilt. Als je je ogen sluit en je kan jezelf inbeelden in de muziek, dan is het uiteraard goed. Het minst mooie aan muziek is denk ik het hele gedoe dat het zichzelf meegeeft. De labels die altijd meer willen, de immense druk om meer en beter te kunnen doen. Niet altijd weten wat het volgende is dat je moet doen.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Op muzikaal vlak Pharrell Williams omdat ik echt zou willen weten hoe hij denkt over bepaalde dingen, hij is zeer creatief op vlak van muziek zowel als op fashion enz. Op “normaal” vlak Elon Musk omdat ik hem echt eens aan de tand zou willen voelen of hij echt denkt dat hij mars bewoonbaar kan maken

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More