Home Interview SOUND TRACK – Set Animal

SOUND TRACK – Set Animal

by Ann Cnockaert

Een Vlaamse vierkoppige band die experimenteert met de grenzen van pop-cultuur en subgenres, en deze mengt tot wat het geluid van Set Animal creëert. Je kan ze live aan het werk zien op 22 oktober in Muziekclub N9 in Eeklo.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Wij zijn Set Animal, een alternative rock/metal band uit Gent. We zijn met vier: Timon is zanger/gitarist, PJ is lead gitarist, Sam is bassist en Dieter is drummer.

De naam “Set Animal” komt uit de Egyptische mythologie, iets waar veel van onze songs op gebaseerd zijn. Iedere Egyptische god heeft z’n totemdier, Horus een valk, Anubis een jakhals… Set heeft een dier dat onbekend is voor de wetenschap, vandaar de term “Set Animal”. 

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Timon, PJ en Sam spelen al samen muziek sinds halverwege de middelbare school, ondertussen ook al 15 jaar geleden. Dieter kwam er een paar jaar later bij. De band Set Animal ontstond pas een paar jaar geleden. 

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Al vrij vroeg na het opnemen van onze eerste instrumenten… Repetitieruimtes en bij gevolg ook podia over heel Vlaanderen werden onze tweede thuis.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

We putten inspiratie uit een brede waaier van artiesten en genres. Van Amenra tot Nina Simone, van radio-pop to opera. Het best omschrijf je het als een muur van geluid en emoties. Je zult gegarandeerd invloeden van artiesten zoals Deftones en Thrice horen.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Gelukkig nog geen enkel. De enige vergelijkingen die we horen zijn super positief.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Thrice. Het is één van de bands die we sinds het begin van de band volgen en nog steeds fan van zijn. Hun nieuw album is opnieuw een topper.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Het contrast van de zang en de zware sound en de emoties die we losmaken. Het is geen muziek om onbewogen bij te blijven, fysiek noch mentaal. We willen geen halfbakken rock of metal neerzetten, een song komt pas onze repetitieruimte buiten na veel wikken en wegen aan iedere riff en iedere zanglijn.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Hopelijk een album opnemen met nieuwe songs. 

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

White Pony – Deftones. Je kan deze plaat wel de katalysator van onze muziek noemen. Zonder White Pony was er geen Set Animal.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste is als je een nieuwe plaat voor het eerste keer live speelt en het publiek direct mee hebt. 

Het minst mooie? Al het materiaal terug uit de van laden op het einde van een lange dag on the road! 

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More