Home Belgisch SOUND TRACK : MELTING MALLOWS

SOUND TRACK : MELTING MALLOWS

by Didier Becu

In 2019 haalde Melting Mallows de finale van De Nieuwe Lichting, en deze keer zijn ze ook geselecteerd voor Sound Track. En kijk, niemand minder dan Ayco Duyster markeert hun aan als tip. Op 28 september staan ze in de Jeugdklub TonzenT in Sterrebeek. Eerst nen babbel zoals dat heet!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
In de 6 maanden dat we zochten naar een bandnaam kwamen we alleen maar op namen van bestaande bands. Op een bepaald moment opende we een reclamemagazine dat toevallig marshmallows verkocht. Toen vonden we het woord “Mallows” leuk klinken maar dat bestond ook al. Na nog een paar dagen kwamen we op het woord “Melting”, zoals marshmallows laten smelten boven een kampvuur. Zo kwamen we op onze naam “Melting Mallows”. Wie is Bishesh? Hij is de jongen waarbij niemand weet hoe je zijn naam uitspreekt. Wie is Brian? Hij is de jongen met een brede glimlach en een geruiten hemd achter de drum.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Bishesh zag in zijn kinderjaren zijn neven muziek spelen. Hij was zo onder de indruk dat hij zelf ook gitaar wou leren spelen. Iets later kocht hij zijn eerste gitaar en begon zichzelf gitaar te leren. Brian wou eigenlijk nooit muziek leren spelen maar leerde al piano en drum voordat hij naar het middelbaar ging. Nu heeft hij de tijd van zijn leven.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Toen we ons eerste optreden samen hadden en er een kerel die we niet kenden uit het niets het podium op sprong en begon te screenen door de mic. Muziek is niet onze passie, maar gewoon plezier hebben.

Wat maakt volgens jullie de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?
In België zijn er veel creatieve en getalenteerde mensen, helaas krijgt niet iedereen de kans om door te groeien. Jullie als reporters kunnen daar waarschijnlijk een beter antwoord op geven. Wij focussen ons meer op onze eigen muziek.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven moeten worden?
Er zijn zoveel goede bands die we beluisteren die ons elk ideeën geven. Een specifieke band kunnen we niet opnoemen. Onze muziek in een paar woorden samenvatten is helaas onmogelijk. We houden niet vast aan een genre, wat komt dat komt. We kunnen wel zeggen dat we muziek voor iedereen willen maken.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Momenteel houden we van alle bands waarmee we worden vergeleken.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
Jack White, we kunnen zijn inkom tickets niet betalen.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Buiten dat we met 2 zijn verschillen we niet veel met andere bands. We hebben plezier terwijl we spelen en proberen onze muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
We hopen om uit België te geraken zodat we iets meer van de wereld kunnen zien. Momenteel zijn we bezig met geld te verzamelen zodat we meer muziek kunnen opnemen.

Welk album kunnen jullie ‘on repeat’ beluisteren?
Voor Bishesh: Velvet Underground – Loaded
Voor Brian: Simon and Garfunkel – Bridge Over Troubled Water

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Een favoriet album uit kiezen is moeilijk, er is zoveel goede muziek.
Voor Bishesh: The Strokes – Is This It. Ik hou gewoon van het album, zo’n nummers zou ik ook wel willen maken.
Voor Brian: The Beatles – White Album. Vorig jaar in Londen gekocht en ik kan het blijven afspelen.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek zijn de gratis pintjes die we krijgen bij onze optredens. Maar natuurlijk is het applaus en mensen zien bewegen op onze muziek het leukst. Het minst mooie aan muziek hebben we nog niet gevonden.

Met wie zouden jullie het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
We zaten al eens vast en hopelijk gebeurd dat niet nog eens. Een pizzabezorg(st)er die net pizza’s komt leveren zou niet slecht zijn, dan zullen we in ieder geval geen honger leiden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More