Home Interview SOUND TRACK: ELES

SOUND TRACK: ELES

by Ann Cnockaert


ELES, een 21-jarige rapper uit Dilbeek, heeft zijn demonen overwonnen door zich te uiten via rapmuziek. Hij heeft zijn eigen unieke manier gevonden om zijn verhaal te delen, en dat komt tot uiting in zowel zijn rap- als zangkunsten. Wie ELES live wil zien optreden, heeft de kans om dit te doen op 29 september in Jeugdcentrum De Klinker.

© ELES

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!
De naam ELES komt van mijn echte naam ‘Lucas’. Lucas start met een ‘L’ en eindigt op een ‘S’, samen vormt dit ‘LS’. Ik heb het neergeschreven hoe dat het wordt uitgesproken: ELES.

ELES overwon het stotteren door te rappen en dat is nu zijn manier geworden om zijn verhaal te delen. Hij neemt je mee van serieuze onderwerpen, naar laid-back vibes, tot energieke songs die je doen springen. Na meermaals geplaatst te zijn in Original Spotify Playlists (New Music Friday, Code 32, …) en gedraaid te zijn geweest op radiostations zoals Bruzz en NRJ, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor ELES. Hij is met zijn single JVO zevende geëindigd in de Bruzz Hiphop top 100 2023, deelde podia met onder andere namen als Jazz Brak, Dikke, Chardy, … en speelde het voorprogramma van de legendarische Amerikaan Jeru The Damaja.

ELES is één van de grondleggers van het radioshow collectief MOEDERTAAL dat wekelijks te beluisteren is op Bruzz Ice. Ze bieden zo een platform aan de Belgische hiphopcultuur.

Wat is je muzikale geschiedenis?
Ik ben gestart met rappen omdat het een manier voor mij was/is om mijn ‘struggles’ en alles wat ik meemaak in mijn leven, te kunnen uiten.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen je passie is?
Ik ben er elke dag mee bezig en altijd als ik me niet goed in mijn vel voel, dan schrijf ik het van me af. Ik heb hele goede vrienden gemaakt door muziek, die veel voor mij betekenen. Muziek is een groot deel van mijn leven. Ik werk nu halftijds als leerkracht lager onderwijs in Brussel, en de resterende tijd hou ik me bezig met het uitbouwen van mijn muzikale carrière.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?
Zwangere Guy, Stikstof, Romeo Elvis, …
Als je mijn muziek beluistert dan hoor je een gewone gast uit Dilbeek (rand Brussel) die zichzelf en de wereld aan het ontdekken is.

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?
Zwangere Guy! Ik ben met zijn muziek opgegroeid en hij heeft me heel hard geïnspireerd tot het maken van muziek. 

Wat maakt jou anders dan andere bands?
Ik heb een stotterprobleem. In het dagelijkse leven kan het zijn dat je dat merkt aan mij, maar als ik rap dan heb ik dat nooit voor.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
Een ep volgend jaar !

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Zwangere Guy & Peet – Wrap Remix. Deze song neemt mij direct terug naar de tijd toen ik 16 was. Ik ben met deze plaat (Zwangerschapsverlof Vol.3) opgegroeid, specifiek met de song Wrap Remix.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste is dat ik veel mensen heb leren kennen die heel veel beteken voor mij en dat het een manier is om mijn problemen een plaats te geven. Ik heb al vele zotte dingen (bv. optredens) mogen meemaken die ik nooit van mijn leven ga vergeten!

Facebook InstagramVi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More