Home Interview SOUND TRACK:  CJ Officialll

SOUND TRACK:  CJ Officialll

by Ann Cnockaert

Charles Junior, ook bekend als C.J of CJ Officialll, is een Afro-swing singer-songwriter. Zijn muzikale stijl is uiterst veelzijdig en omvat een fusie van Afro-fusion, traditionele Ghanese high-life, hip-life en hedendaagse Afrobeats/Dancehall-invloeden. CJ Officialll speelt op 30/09 in de Concertzaak in Mechelen.

© CJ Officialll

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!
Mijn naam is Charles Junior beter bekend als C.J aka CJ Officialll.

Hoe ziet je muzikale geschiedenis er uit?
Ik maak voornamelijk afro-swing, een aftakking van afrobeat. Mijn muziek is veel breder, een mix van afro-fusion, vroegere Ghanese high-life, hip-Life en dancehall-geluiden. Dit komt door mijn multiculturele achtergrond. Ik ben 31 jaar, van Ghaneze afkomst en in België geboren. Ik heb ook een tijdje in het VK gewoond.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen?
Mijn inspiratie en wie ik naar opkijk zijn Wizkid, Sarkodie, Stoneboy, Burna boy, Rema enzovoort.

Met welke band of artiest worden je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Ik hoor vaak dat ik op Burna lijk, maar dat mijn muziek dichter bij Wizkid ligt. Het is voor mij natuurlijk een compliment om vergeleken te worden met twee van de grootste afrobeat artiesten van het moment. Maar ik probeer mijn eigen ding te doen en in mijn eigen lijn te blijven. Het is makkelijk om verdwaald te raken, omdat er zoveel artiesten zijn.  

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
De volgende grote stap voor mij is Sound Track winnen en mijn muziek met een grotere publiek delen. Daar ligt mijn focus op het moment.

Facebook Instagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More