Home Interview SOUND TRACK – BRLRS

SOUND TRACK – BRLRS

by Ann Cnockaert

BRLRS staat voor gortdroge rock-’n-roll, woest en ontembaar, als een uitslaande bosbrand die bij het uitsmijten van een emmertje water alleen maar in omvang toeneemt. Een bijzonder smakelijk geheel met veel variatie, gaande van opzwepende intro’s, korte tempowisselingen, gitaarriffs die klinken alsof ze dagenlang niet gegeten hebben en één sleper die door merg, been en hartspieren gaat. BRLRS spelen op 22 oktober in Muziekclub De Zwerver.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

We zijn allen geboren en getogen in de Koningin der Badsteden. In Oostende leeft er een grote trots op onze stad, dus onze intentie was om die vooral niet te beledigen. Brielen daarentegen is een deelgemeente van Ieper en telt +/- 900 inwoners (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Brielen). Het was dus veiliger om ons Brielers te noemen dan The Ostenders/ The Eastenders/ STNDRS/… Als er Brielennaars zich ergens boos of beledigd over voelen, moeten ze al de tractor nemen en hebben ze hoogstens wat rieken en fakkels bij, ‘a risk we’re willing to take’.

© Trees Rommelaere

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis voorstellen?

We hebben twee ep’s uit ondertussen en mochten onder andere het voorprogramma van Electric Six spelen. Daarnaast zijn er toch al enkele muziekclubs de revue gepasseerd. Ik had het gevoel dat we van een momentum konden spreken begin 2020. Er was net een nieuwe ep uit mét een uiterst succesvolle releaseshow, er lag een videoclip klaar en de kalender was zich zeer mooi aan het opvullen. Ik hoef uiteraard geen verdere uitleg te geven hoe dat afgelopen is. Nu voelt het een beetje als opnieuw van nul beginnen, maar we doen het nog steeds graag. Dus laat ons maar wat trekken en sleuren.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Ik laat mij geen woorden in de mond leggen! Mijn passies zijn eten en klinken herstellen. Daar kan ik zo blij van worden é, zo’n afhangende klink waar de vijzen van gebroken zijn en ondertussen je ‘volduwen’ met verse hamburgers en crème fraîche.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

We willen gewoon leuke muziek maken die we zelf graag horen. Die natuurlijke reactie heeft ons tot een mix van punk en hardrock heeft gebracht. Gecombineerd met onze roots werden we tot zandpunk gedoopt. Die is blijven plakken en zo geschiedde.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Harry en Kaye Styles, omwille van de looks en ons Prison Break verleden.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Queen mét Freddie Mercury, simpelweg om ze live aan het werk te hebben gezien.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

We hebben een drummer die ontkennend kaalt, een bassist die op een haar na wereldkampioen trampoline werd, een gitarist die voor zijn 12 jaar enkel Spaans kon (ondanks zijn Belgische nationaliteit) en een zanger die ooit onder mensenkak werd bedolven tijdens een bezoek aan Pisa. ‘True story.’

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Turkije bezoeken voor haarimplantaten, de driedubbele salto-schroef met 1 gestrekt been perfectioneren, lessen Nederlands nemen, mijn kleren wassen en een douche pakken.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

De keuze tussen OSB en MDF is echt hartverscheurend. Hier kunnen enkel verliezers uit komen, ik gebruik mijn pasvraag.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Een streep filosofie: het is een onuitputbaar gegeven dat tegelijk zeer uitgeput kan aanvoelen. Maw je kan je creatieve loslaten, maar tegelijk komt je creatieve ziel niet gelijk wanneer naar boven.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More