Home Interview SOUND TRACK – BOSHRA

SOUND TRACK – BOSHRA

by Ann Cnockaert

Boshra speelt op 9 oktober in De Centrale in Gent. Tijd om kennis te maken met het drietal dat achter de bandnaam verscholen gaat.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Wij zijn Dina Boshra, Raf Cyran & Ben Cyran. De naam zoals jullie zien, is Dina’s achternaam. We hebben gekozen voor Boshra omdat het weerspiegelt vanwaar de Arabische invloeden komen. Boshra in het Arabisch betekent ook ‘goed nieuws’.

© vonkfoto

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Dina: Bij mij begon het toen ik 3 was, ik ging toen iedere week zingen in een kinderprogramma op 2M Maroc (een Marokkaanse zender). De liefde voor muziek bleef maar groeien. Zo leerde ik mezelf gitaar spelen, later volgde piano. Ik bleef mezelf maar uitdagen om beter te worden en te groeien.
Mijn professioneel muzikaal parcours startte bij The Voice van Vlaanderen en dankzij die wedstrijd leerde ik Sigi Hendrix kennen, dat werd één van mijn beste vrienden en samen zijn wij de indiepop band Canves gestart. Enorm leuke en goeie tijden gehad met de mannen van Canves, maar het was toch niet helemaal de muziek die ik wou maken. Ik leerde Raf kennen omdat we samen vrijwilligers waren voor een muziekmagazine en zo zijn we aan de praat geraakt, muzikal