Home Interview SOUND TRACK: B!NO

SOUND TRACK: B!NO

by Ann Cnockaert

B!NO is een 17-jarige rapper en producer die zijn ziel blootgeeft op zelfgemaakte en gecomponeerde beats. Sinds zijn debuutrelease in 2022 heeft hij gestaag zijn weg gevonden in de Belgische hiphopscene, met tal van succesvolle optredens en meerdere radio-optredens op zijn naam. Op 7 oktober zal B!NO optreden in Jeugdhuis De Moeve in Lier.

©B!NO

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!
Ik werd vroeger altijd albino genoemd (ik ben nu blond, vroeger was het wit) en wou daar iets mee doen, wat eerst Bino Beats was, werd later B!NO.

Hoe ziet je muzikale geschiedenis er uit?
Ik begon met drummen toen ik 5 jaar oud was. Ik heb wat notenleer gedaan en een paar zanglessen gevolgd, maar de muziekschool was niet echt mijn ding. Toen ontdekte ik het maken van beats dankzij een legendarische vriend van mij. Het was een beetje mijn (misschien overbodige) redding.

Wanneer wist je dat muziek spelen je passie is?
Dat groeit met de tijd. Hoe langer ik het doe hoe meer ik besef hoe veel ik er van hou.

Wie zijn jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?
Rappers/rapgroepen als Roedel en Ronnyhuana maar vooral mijn dagelijks leven inspireert me.
Dat is ook waar mijn muziek over gaat.

Met welke band of artiest worden je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Tourist LeMC, ik word voortdurend met hem vergeleken. Het stoort me niet echt, maar soms raakt het me wel. Maar uiteindelijk beschouw ik het gewoon als een compliment.

Voor welke band willen je graag het voorprogramma spelen en waarom?
Brihang en Tourist LeMC omdat zij een publiek hebben dat niet alleen van feesten houdt, maar ook graag luistert naar en geniet van de teksten en expressie van een artiest.

Wat maakt je anders dan andere bands?
Ik volg altijd mijn eigen weg, ik ben gewoon “mezelf”, ik ben wie ik ben. Niemand anders kan dat zijn, haha. Dat is hoe ik er graag over denk.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
Grotere optredens, meer optredens, meer connecties leggen.

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Het album In het Diepe van Fresku is me echt bijgebleven. Het was verfrissend om zo eerlijke muziek te beleven.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste voor mij is delen. Het minst mooie is het vergelijkende gedrag dat bij mij en bij veel mensen voorkomt. Er wordt voortdurend vergeleken met andere artiesten, en dat kan soms een innerlijke strijd zijn. Soms win ik die strijd, en soms niet.

Instagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More