Home Belgisch SHERMAN

SHERMAN

by Bart Verlent

Steven Bossuyt, alias Sherman, is al jaren een vaste waarde in het Belgische poplandschap. Onlangs bracht hij zijn nieuwe single Best Of Us uit, waarbij Tom Coghe van Goose instond voor de productie. Wij hadden een gesprek met Steven vanop een veilige afstand.

Je bent als Sherman eerst bekend geworden in de UK en dan in eigen land, is het een voordeel voor jou geweest om als beginnende muzikant bij de BBC een livesessie te mogen spelen?
Zeker, het is niet eenvoudig om als beginnende band wat aandacht te krijgen voor je muziek. Toen we die sessie bij BBC mochten gaan doen, merkte je dat er ook interesse kwam van de Belgische pers, dus dat was zeker een fijn voordeel.

In jouw nieuwe single Best Of Us horen we een beetje The Killers, is dat een invloed van of zijn we totaal fout?
Nee, niet fout, dat is zeker een invloed.

Je hebt altijd pure popsongs gemaakt, heb je altijd in jouw hoofd geweten wel richting je muzikaal wilt uitgaan?
Eigenlijk niet, ik schrijf meestal de song op gitaar of piano in een akoestische versie. Als die versie overeind blijft, kan je in principe veel richtingen uit met een song, denk ik. Als ik er dan een arrangement voor begin te maken, laat ik me leiden door waar ik op dat moment het meest voeling mee heb qua muzikale richting.

Voor je nieuwe single werk je terug samen met Tom Coghe van Goose, waar je vroeger mee samenspeelde in Cream & Spices, is zijn input belangrijk voor Jou?
Ik ken Tom al heel lang, hij is één van mijn beste vrienden, dus dat maakt de samenwerking wel heel fijn en vertrouwd. Ik heb het gevoel dat Tom altijd goed aanvoelt waar ik naartoe wil met mijn songs en dat hij de juiste dingen aanbrengt om dat einddoel te bekomen. Dus zijn input is heel belangrijk voor mij.

Zijn er bepaalde bands of artiesten waar je naar opkijkt en die het geluid van Sherman beïnvloed hebben?
De eerste die nu in mij opkomen zijn: The Strokes, Fleetwood Mac, Phoenix, Steve Miller Band,..

Heeft de coronacrisis voor veel creativiteit en inspiratie gezorgd bij jou?
De coronacrisis heeft vooral alles wat stilgelegd, wat dan weer voor wat rust zorgde. Rust is altijd goed voor inspiratie.

Jij komt net als Flip Kowlier uit Izegem, nooit gedacht om ook een hommage aan jouw stad te schrijven?
Nog niet aan gedacht, maar ik denk ook dat niemand dat beter kan dan Flip Kowlier. (lacht)

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More