Home Belgisch BELTOON : PASCAL DEWEZE

BELTOON : PASCAL DEWEZE

by Didier Becu

We zijn een Deweze-fan, en dan niet omdat hij de Belpop classic Orange mee schreef, maar omdat hij met Sukilove een reeks prachtige maar ondergewaardeerde albums heeft gemaakt.

(c) : Veronique Onderdonck.

We weten dat hij een deugdelijke song in elkaar kan draaien en dat is op z’n nieuwe single niet anders. Een poppareltje, maar dan zonder de weerhaakjes die bij Sukilove wél vaak aanwezig waren. We kunnen het dan ook met z’n eigen woorden zeggen, “Still love the way you move, ever so smooth.” Want dat is zijn stem op deze song ook.

Hij krijgt grandioze vocale bijstand van Carol ‘Bettie Serveert’ Van Dijk, met wie hij ook in Chitlin’ Fooks en het geweldige Shadowgraphic City (ook met ene Mauro) zat. Elko Blijweert haalt z’n mooiste klaterende gitaargeluid boven, Orson Wouters bepoteld een keyboard, Xavier De Clercq een basgitaar en Bert Huysentruyt drumt de boel bij elkaar. Ieder in z’n eigen kot, zoals muziek tegenwoordig helaas tot stand moet komen. Gelukkig hoeft de kwaliteit daar niet onder te lijden, onze beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More