Home Belgisch SAVOIR-VIVRE

SAVOIR-VIVRE

by Bart Verlent

Het Desselse trio Savoir-Vivre heeft lak aan genres en focust zich enkel op de essentie: goeie songs, aanstekelijke grooves en heel veel speelplezier. Op 25 maart komt hun nieuwe ep uit en we gingen eens polsen bij zanger/gitarist Kristiaan Deruytter wat we mogen verwachten van de nieuwe songs.

(c) Lizzy Deruytter Visions

Waar komt de groepsnaam vandaan?
Enkele jaren geleden in de les Nederlands, op het Sint-Jan Berchmans College in Mol waar Pjotr en Kristiaan samen op school zaten. De les ging over de term savoir-vivre en Pjotr vond dat het misschien wel een leuke naam voor een band zou kunnen zijn. Savoir-Vivre: weten hoe te leven, de zoektocht van het leven, daarom zo mooi!

Hebben jullie een Franse naam om ook bij onze zuiderburen door te breken?
Neen, daar hebben we totaal niet bij nagedacht toen de bandnaam is ontstaan. Mocht er ooit een doorbraak komen in Frankrijk, zouden we daar uiteraard heel blij mee zijn.

Savoir-Vivre heeft een crossover sound waarbij jullie funk combineren met indierock, was dat een evidente keuze?
Neen, absoluut niet. Ik schrijf meestal de nummers, en focus dan enkel op wat ik op dat moment denk en voel. Ik hou daarbij nooit rekening met genres of pin mij nooit vast op vooraf bepaalde ideeën, want dat belemmert alleen maar de creativiteit. We houden heel erg van die crossover sound waarin alles kan en alles mag. Het combineren van funk, pop, rock, jazz, blues en zelfs disco is iets waar we enorm van genieten, en het houdt het ook allemaal spannend. Wij denken niet in genres of tempo’s. We willen gewoon muziek maken waar we ons goed bij voelen en staan open voor alles.