Home Belgisch THROATSNAPPER

THROATSNAPPER

by Nel Mertens

Laat je inpakken in een donkere aangetaste atmosfeer vol verpletterende zware klodders slib en de sound van Throatsnapper. Wij doken de duisternis in met enkele vragen. De geplande optredens in muziekcentrum Kinky Star (Gent) of Music City in Antwerpen gaan voorlopig niet door.

Wat schuilt er achter jullie bandnaam Throatsnapper? Wat betekent die voor jullie?
Jan heeft op zijn werk (Civiele Bescherming) ooit eens een lijk mee moeten gaan opkuisen dat helemaal was aangevreten door ratten. Na deze toch wel pittige ervaring, heeft hij er wat meer over aan het opzoeken geweest en in Brazilië komt het wel vaker voor dat mensen door ratten worden aangevallen (voedseltekort / overstromingen) en dan noemen ze die ratten op dat moment “throatsnappers”. Ook vonden we die term best goed klinken en willen we met onze muziek het gevoel geven dat de luisteraar bij de keel gegrepen wordt.

Hoe is de band ontstaan? Waar leerden jullie mekaar kennen?
Jan en Jannick speelden al samen in SLECHT (black metal), maar zochten ook iets anders om de zwaardere regionen op te zoeken. Toen Jan wou drummen zochten ze een bassist en zo is Wouter erbij gekomen. Hij nam dan ook ineens de zang op zich. Als trio hebben we nog een tijd gerepeteerd onder de naam BAGGER. Later heeft Jens ons vervoegd en zijn we onsze