Home Belgisch MILLBROOKS – Marilyn (Eigen Beheer)

MILLBROOKS – Marilyn (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Millbrooks, dat zijn vijf propere kerels waarvan er vier ontsproten aan de moederschoot in het landelijke Meulebeke (West-Vlaanderen). Samen maken ze radiovriendelijke rock die in niet geringe mate inspiratie haalt in het Groot-Brittannië van Arctic Monkeys en Oasis.

In 2017 haalden ze de selectie van De Nieuwe Lichting en kreeg hun aanstekelijke single Rosenthal Effect airplay op StuBru. Een nummer dat uit hetzelfde vaatje tapte als The Age Of The Understatement van dat andere Alex Turner vehikel, The Last Shadow Puppets.

En nu is er de nieuwe single Marilyn. Heerlijke, cleane poprock die het midden houdt tussen hedendaagse Britpop en Amerikaanse jaren 90-rock à la Buffalo Tom. Melodisch, meezingbaar en met gitaren die uitnodigen tot uitgebreid luchtgitaarvertoon. Een nummer over de vergankelijkheid van het sterrendom. Of om het met de woorden van ons grote voorbeeld, Heidi Klum, te zeggen: “One day you’re in, the next day you’re out”.

Marilyn is een waanzinnig aanstekelijk nummer. Zonder stekels evenwel maar met meer hooks dan Hooky The Happy Hooker zelve.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More