Home Belgisch JULLIAN

JULLIAN

by Didier Becu

Outerspace, een song over liefde voor een buitenaards meisje. Gecomponeerd door een achttienjarige Gentenaar die als Jullian door het leven loopt. Een dagdromer zoals hijzelf zegt, maar vooral een componist van zeer mooie muziekjes. Luister vooral zelf, tekst en uitleg krijgt u van de artiest…

Dag Jullian. Een bedroompopartiest… het klinkt in deze dagen als de nieuwe rock-‘n-roll, maar we gaan ervan uit dat jij hier altijd voor hebt gekozen, niet?
Inderdaad. Ik heb in het verleden kennisgemaakt met veel genres waarbij rock-’n-roll mij zeker niet onbekend is. Maar ik heb uiteindelijk mijn hart verloren aan het genre van de indie bedroompop.

Bedroompopartiesten zijn dagdromers naar het schijnt.
Kan ik zeker niet ontkennen. Ik zou mij eerlijk gezegd kunnen omschrijven als de grootste dagdromer van Gent en omstreken.

Betekent dat dan ook dat je alles zelf doet?
Zeker en vast. Ik schrijf de muziek, neem het op en zorg voor het eindresultaat. Het enige werkpunt is momenteel de zang. Maar hiervoor laat ik mij bijstaan door andere zangers of zangeressen.

Het is een moeilijke vraag in coronatijden, maar ben jij ook bezig met optredens of niet?
Momenteel staan er nog geen optredens op de planning. Ik ben wel volop bezig met een nieuw project, een indieband, waarmee ik in de nabije toekomst nieuwe producties de wereld in zal sturen. Door het hele gebeuren is het uiteraard moeilijk om samen te komen voor repetities, maar dit weerhoudt onze goede ideeën niet.

Je bracht onlangs een nieuwe single Outerspace uit, dat nummer gaat over de liefde voor een buitenaards meisje. Leg dat in godsnaam maar eens uit!
Het begon allemaal als een redelijk vage tekst over meisjes waar ik en Twow (Taron) konden relateren met elkaar en dat is dan een beetje uit de hand gelopen. Ik vind het mysterieuze, rare gegeven eraan wel leuk en als ik het allemaal ga uitleggen wat ik trouwens toch niet echt kan, haha, verliest het zijn waarde. 

Je fantasie kent geen grenzen, of toch wel?
Klopt! Grenzen zijn mij best vreemd en al zeker in mijn fantasie. Al van kleins af aan kom ik op de gekste ideeën en verhalen. Het is dan ook formidabel om deze te vertalen naar muziek.

Wie zijn je voorbeelden? Ik dacht dat je zowaar de gulden middenweg was tussen Elliot Smith en Shht….
Ik heb er enorm veel. Maar als ik een top drie zou moeten maken dan mogen Gus Dapperton, Mac DeMarco en Benny Sings zeker niet ontbreken.

Zit er nog meer aan te komen qua songs, want jij lijkt me iemand die gemakkelijk een song uit zijn mouw kan schudden… 
Ik zit zeker niet stil! Ik ben momenteel volop bezig met een nieuw album dat ik binnen een zestal maanden hoop uit te brengen. Er staan een aantal ideeën op mijn computer die ik zal uitwerken en selecteren.

Wat zijn jouw dromen?
Het schrijven van goede nummers, optreden en nieuwe inspirerende mensen ontmoeten.

Wat is de beste plaat aller tijden en waarom…. 
Ongetwijfeld Plastic Ono Band van John Lennon. Een zeer gewaagd album met een gedurfde tekst en machtige muziek.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen? 
Ik zou uiteraard kiezen voor een van mijn vrienden. Maar als ik echt de kans zou krijgen dan kies ik voor Benny Sings.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More