Home Interview INTROVER één van Brugse geselecteerden voor Humo’s Rock Rally

INTROVER één van Brugse geselecteerden voor Humo’s Rock Rally

by Stefaan Van Volcem

Fifteen Minutes of Fame

Op zaterdag 26 februari voltrekt zich in de Magdalenazaal de Brugse preselectie van Humo’s Rock Rally. De meest opvallende deelnemer uit Die Scone is ongetwijfeld Introver. Deze indiepopband rond zanger-gitarist Bert Blondeel mag zich één van de honderd Rock Rally-verkorenen noemen uit liefst 683 inzendingen. Echter: toen dit nieuws bekend raakte, bestond er nog geen band.

Eind jaren ’90 vormden Bert Blondeel (zang en gitaar), Filip Huyghebaert (zang en gitaar) en Andries De Reyghere (drums) Introver. Het drietal maakte deel uit van de toen bloeiende Studio Muscle-scene, die in De Kelk maandelijks met legendarische thema-avonden uitpakte. Uit die scene kwamen de Portables voort, één van de beste rockbands die Brugge tot op heden voortgebracht heeft. “Met Introver hebben we tal van keren in hun voorprogramma gestaan. Ook het dichterscollectief Het Venijnig Gebroed nam ons geregeld op sleeptouw”, schetst Blondeel, beroepshalve ict-coördinator in het Sint-Jozef Humaniora. “Na een vijftal jaar viel Introver omwille van beroepsactiviteiten uit elkaar, ook al zijn we officieel nooit gesplit.”

Blondeel bleef echter muziek maken en vond in Stefan Gulinck (gitaar), Dieter Claus (bas) en Thomas Steurbaut (drums) medestanders bij de oprichting van Fortran, een postrockcombo dat in zowat alle cafés op de Vlasmarkt in Gent gespeeld heeft. “Voor zowel Introver als Fortran maakte ik profielen op vi.be aan, een handige digitale tool die je de kans biedt om iedereen kennis te laten maken met je muziek, maar ook een makkelijke manier is om je in te schrijven voor muziekwedstrijden”, duidt Blondeel.

Op die manier werd Introver, Blondeels soloproject met slaapkameropnames, voor Humo’s Rock Rally geselecteerd. Echter: toen dit nieuws bekend raakte, bestond de band nog niet. “Ik heb toen snel met Stefan en Dieter gebeld en die wilden zich engageren, net als drummer Hans Gruyaert (van de portables, nvdr) en diens partner Lobke d’Hespeel (synthesizers)”, legt Blondeel uit.

Afgelopen dinsdag (22/02) vond de eerste repetitie van Introver 2.0 plaats in Evergem. Daar oefende het vijftal de poppy songs There’s no tomorrow (onder meer over de schermpjesverslaving van de jeugd en jongelui die op café zitten te wachten op hun maten) en Something I did in, naast Jamie, een meerstemmig nummer van Fortran ter ere van Jamie Lidell. Als Introver niet naar de halve finale van Humo’s Rock Rally doorstoot, is de kans reëel dat de groep er meteen weer het bijltje bij neerlegt. “We hebben allemaal een baan en houden er een gezin op na. Dit slorpt veel tijd op en ik weet niet of dit te combineren valt met repetities en optredens. Time will tell”, besluit Blondeel.

Info Humo’s Rock Rally in Cactus Club.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More