Home Interview HET BESTE VAN 2019 : BERT ROOS (HURACAN, WOLF SHERIFF)

HET BESTE VAN 2019 : BERT ROOS (HURACAN, WOLF SHERIFF)

by Didier Becu

Met Huracán en Wolf Sheriff maakt Bert Roos deel uit van twee bands die het afgelopen jaar op onze pagina’s (en ook op andere muzieksites) geregeld in de kijker liepen. Twee bands met een toekomst, maar deze keer vroegen we naar het verleden: het muzikale jaar 2019 volgens Bert.

(c) Jeroen Jacobs

DE BESTE 10 RELEASES (CD/LP/TAPE/EP, 7”) VAN 2019 
In no particular order, dus alfabetisch:
1 30 000 MONKIES – Are Forever
2 BURIAL – Tunes 2011 – 2019
3 BRUTUS – Nest
4 JUNGLE BY NIGHT – Livingstone (van eind 2018, maar hij mag voor mij bij 2019)
5 KEL ASSOUF – Black Tenere 
6 MOHAMED LAMOURI – Underground Rai Love
7 NILS FRAHM – All Encores
8 RUSSIAN CIRCLES – Blood Year
9 STAKE – Critical Method
10 STADT – There is/ Nothing Twice

HET NUMMER VAN 2019 DAT JOU HET MEEST GEPAKT HEEFT
Ik krijg maar niet genoeg van het nieuwe nummer Close van SCHOOL IS COOL. Wat een fantastische schijf is me dat zeg! Er is een duidelijke invloed van The War On Drugs, maar het is minstens even goed. Ik vind het een combinatie van Arcade Fire, Bruce Springsteen en dus The War On Drugs, maar de eigenheid van School is Cool zit er zeker ook in vervat. Topsong en fantastisch uitgevoerd! Heel sjiek gedaan. Ik kijk uit naar de nieuwe plaat.

DE BESTE INTERNATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
Veel coole shows gezien dit jaar, dus zeer moeilijk kiezen, maar de show van AND SO I WATCH YOU FROM AFAR toen ik aan het werk was als stagemanager op de Clubstage op Rock Herk was gewoonweg fantastisch. Dichter bij de perfectie kan een concert niet geraken. Zeer krachtige live-band en geweldig sympathiek tegenover het publiek.
Ook een eervolle vermelding voor BATTLES op Filter festival in TRIX. Ze zijn jammer genoeg nog maar met twee tegenwoordig, maar het was verrassend goed. Het was mijn verjaardag die dag en met het nummer Ice Cream gaven ze de laatste minuten van mijn 35ste levensjaar kleur en het luidde tevens mijn 36-ste levensjaar in. Geweldig moment.

And So I Watch You From Afar (Karim Hamid)

DE BESTE NATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
De onuitputtelijke energie van STAKE inspireert me telkens opnieuw. Ze spelen elke show alsof hun leven ervan afhangt. Herkenbaar (lacht). Toen we met Huracan in februari ’19 op Winter Ghost in Gent speelden, sloten zij die avond af in de Sint-Jacobskerk. Elke show duurt op dat evenement maar 15 minuten. In dat kwartier zetten ze vanaf de eerste seconde die hele sacred place in vuur en vlam. Stagediven in de kerk. Schitterend om mee te maken.

WELKE BELGISCHE ARTIEST OF BAND MOETEN WE IN 2020 IN HET OOG HOUDEN 
PSYCHONAUT maakte dit jaar waar wat ik al lang wist en ik hoop dat deze heren in 2020 nog een pak meer kansen krijgen dan in 2019. Ze verdienen dat!  En daarnaast mag je zeker HURACAN, WOLF SHERIFF en OBRONI in het oog houden. Er staat wel wat op de planning. (lacht).

NAAR WELKE BAND KIJK JE HET MEEST UIT IN 2020 
Ik kijk even naar Belgische underground. SONS OF A WANTED MAN komt met een nieuwe plaat en ik wens deze toffe Limburgse rekels (en 1 Antwerpenaar) een topjaar toe. Het vooruitgeschoven nummer Kenoma is alvast een epos op zich. Zeer benieuwd!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More